Haberler

Lapseki'de Keklikler Sanıldı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ilk defa doğaya keklik bırakıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ilk defa doğaya keklik bırakıldı.

Lapseki ilçesine bağlı yüksek köylere ve Çardak beldesinde avlanma yasağı olan bölgelere kınalı keklik salınımı yapıldı. Keklik salınımına Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı Milli Parklar Şube Müdürü Abdullah Tütüncüoğlu, Çardak Avcılar Kulübü Başkanı Serdar Zorlu, Umurbey Avcılar Kulübü Başkanı Özer Girgin, Çardak Avcılar Kulübü Başkanı Serdar Zorlu, Lapseki Avcılar Kulübü Başkanı Saffet Sargut, Avcılar Dergisi Basın Temsilcisi Hakan Can ve Lapseki Avcılar Kulübü Yönetim Kurulu Üyelerinden Mustafa Gündüz katıldı. Milli Parklar Şube Müdürü Abdullah Tütüncüoğlu, bu sene ilk defa Lapseki bölgesinde doğaya kınalı keklik salındığını belirtti. 100 adet kekliğin derneklerin desteğiyle temin edildiğini belirten Tütüncüoğlu, "Hedefimiz kınalı kekliklerin Lapseki'nin doğal ortamına adapte olmalarını sağlayıp onlara yeni yaşam ortamı oluşturmaktır" dedi.

Yasak avlanmadaki uygulamalara da dikkat çeken Tütüncüoğlu, avcılara ve vatandaşlara sağ duyulu olmaları çağrısı yaptı. Tütüncüoğlu, "Yasak avlanmada avcılarımıza kanuni yaptırımlar var. Yaklaşık 400 liranın üzerinde para cezası halen yürürlükte. Yalnızca zehirle avlanma söz konusu olursa bu sefer hapis cezası gündeme geliyor. Bu uygulamalarda hem doğaya saldığımız hayvanlar hem de çeşitli canlılar zarar görüyor. Yasak avlanma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz" diye konuştu.

Kulüp başkanları uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek çalışmaların devam edeceği mesajı verdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Umurbey Avcılar Lapseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title