Haberler

Kütahya Valisi Yılmaz'dan Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Kütahya protokolü, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90.yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi.

Kütahya protokolü, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle Vali Şerif Yılmaz tarafından verilen resepsiyon saat 19.30-21.30 arasında Kütahya Polisevi'nde gerçekleştirildi.

Resepsiyona katılanları tek tek karşılayan Vali Şerif Yılmaz daha sonra masaları ziyaret ederek konuklarıyla sohbet etti.

Burada bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Bugün 90. Yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin coşkusunu tüm ulusça Dünyanın dört bir yanında gurur ve onurla kutladık. Cumhuriyetin temelinin atıldığı büyük zaferden sonra kurulan Genç Türkiye Cumhuriyeti, kısa süre içerisinde kendini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün koymuş olduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşma yönünde hızla ilerlemektedir. Bugün; 10. yılında demir ağlarla ördüğümüz ülkemizin, 50. Yılında Boğaz Köprüsü ile 90. Yılında da İstanbul Boğazının altından geçirilen demir yolu tüneli Marmaray ile Pekin'den Londra'ya kadar olan tarihi İpek yolunun tekrar hayata geçirilmesinin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah 100. Yılda daha büyük hedeflerle daha büyük eserlerle Cumhuriyetimizi taçlandırır ve ulusumuzu hak ettiği yerde görmenin gururunu yaşarız.Bugün Dünyanın dört bir yanında; Türk işadamlarının, Türk Bilim adamlarının ve Türk sanayicilerinin ortaya koyduğu çalışmaların sadece devletimiz marifetiyle değil, özel müteşebbislerimiz tarafından da hayata geçirilmesini gurur ve onurla gözlemliyoruz. Geçtiğimiz hafta hem sanayici, hemde kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcilerle yurt dışına gittik. Bundan 25 sene önce gittiğimizde başımız öndeydi ama bugün çok şükür Ülkemizin geldiği seviyeyi diğer ülkelerle kıyasladığımızda hepimiz onurlanıp gururlanıyoruz. İşte bu, Cumhuriyetin, millete verdiği belki de en büyük hizmet, en büyük destek diye değerlendiriyorum. Önemli olan birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak için birbirimize karşı olan sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü hiçbir zaman eksik etmememizdir. Biz bir oldukça, diri oldukça, iri oldukça bu milletin başaramayacağı hiçbir problem olamaz diye düşünüyorum. İnşallah bu bayramlar bunu pekiştirir. Bugün 76 milyon olan Türkiye Cumhuriyetimizin daha da büyüyerek, muasır medeniyet seviyesindeki Dünya Ülkeleri arasında yerini almasını ve şanlı tarihimizde övündüğümüz ve gururla yad ettiğimiz ecdadımızın torunları olarak bizlerin de, bizlerden sonra gelen nesiller tarafından inşallah gururla yad edileceğini ümit ediyorum. Cumhuriyet Bayramınızı tekrar kutluyorum. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ahirete intikal eden gazilerimizi ve bu millete hizmet eden herkesi huzurlarınızda rahmetle, minnetle ve şükranla anarken sağ olanlara da Allah'tan sağlıklı uzun ömür ve başarılar diliyorum" dedi.

Resepsiyona MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, 16. Dönem Kütahya Milletvekili Nizamettin Çoban, 21. Dönem Kütahya Milletvekili Seydi Karakuş, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Vali Yardımcıları Mustafa İngenç, Metin Selçuk, Bilal Ölmez, Hüdayar Mete Buhara, kaymakamlar, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Şerif Yılmaz Kütahya Yerel Haberler

title