Haberler

'Kurtuluş Treni 'Yozgat'ta

Amasya'dan Yola Çıkan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni' Yozgat'a Geldi.

Amasya'dan yola çıkan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni' Yozgat'a geldi.

Türkiye'de çölleşme ve kuraklığın ortadan kaldırılmasına yönelik erozyonla mücadele, ağaçlandırma, bozuk orman alanlarının ıslahı için Milli Ağaçlandırma Kanunu ile başlatılan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Amasya'dan yola çıkan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni' Yozgat'ın Yerköy ilçesine geldi. Tren, Yozgat Vali Vekili Atilla Selami Abban, Yerköy Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Orman İşletme Müdürü Mehmet Erol, Yerköy Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan ve vatandaşlar tarafından Yerköy Tren Gar'ında karşılandı. Burada düzenlenen törende Amasya folklor ekibinin gösterisinin ardından yöresel sanatçılardan Veli Hatay mini bir konser verdi. Yerköy Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından bir konuşma yapan Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, son yıllarda atmosfere salınan sera gazlarındaki artış sonucunda oluşan küresel ısınma ve iklim değişikliğinin günümüzde kendisini hissettirdiğini kaydetti. Kaya, "Atmosferdeki dengenin yeniden oluşturulması ve bu olumsuz gidişin önüne geçebilmek için karadaki en büyük karbon yutağı olan orman alanlarının artırılması, bozuk ormanların hızla rehabilite edilmesi ve erozyonla mücadele edilerek topraklarımızın denizlere, barajlara, göllere taşınıp yok olmasının önlenmesi gerekmektedir. Bu amaçla bakanlığımızca 2008-2012 yıllarını kapsayan ağaçlandırma, rehabilitasyon ve erozyon kontrolü seferberliği ulusal eylem planı hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Söz konusu bu kampanya çerçevesinde, ülkemiz topraklarının kurtuluşuna vesile olacak, milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Amasya Tamimi'nin 89. yıldönümü olan 22 Haziran 2008 tarihinde Amasya'dan ‘Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni' hareket ettirilmiş ve kamuoyunun dikkati Amasya'dan başlatılan kurtuluş hareketi ile kurtarılan vatan topraklarımızın, erozyonla yok olmasının önüne geçilecek milli ağaçlandırma seferberliğine çekilmeye çalışılmıştır. 22 Haziran 1919'ta Amasya'da başlatılan kurtuluş hareketi sonucu kurtarılan vatan topraklarımızın erozyonla yok olmasının önlenmesi, küresel ısınma ve kuraklık etkilerinin ortadan kaldırılması için başta yöre insanı olmak üzere tüm vatandaşlarımızı milli ağaçlandırma seferberliğine katılmaya ve katkı sağlamaya davet ediyorum" dedi.

Daha sonra Amasya Valisi Hamdullah Suphi Özgödek ve Yerköy Kaymakamı Hacı Mehmet Kara birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Amasya Vali Yardımcısı Özgödek, Yozgat Vali Vekili Atilla Selami Abban'a Amasya Tamimi ve bir şilt verdi. Vatandaşlara çam fidanı dağıtımından sonra Yerköy Garı'na bir fidan dikildi. Program Kurtuluş Treninin gezilmesiyle son buldu.

(ÖE-MSA-Y) 23.06.2008 10:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title