Haberler

Kulp'ta Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çok Programlı Kulp Lisesi'nde (ÇPL) eğitim gören 494 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı.

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çok Programlı Kulp Lisesi'nde (ÇPL) eğitim gören 494 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ülke genelinde başlatılan "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında Kulp İlçesi ÇPL'de okuyan 494 öğrenciye tablet dağıtıldı. Kulp ÇPL'de yapılan tablet bilgisayar dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Yener, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ferzende Bozkurt, Şemsettin Pehlivanoğulları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sinan Buluttekin, Kulp Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdusena Tel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kulp ÇPL Müdürü Mehmet Cemşi'den çalışmalar ve öğrencilerin okulda gördükleri eğitim hakkında bilgi alan Kaymakam Maraşlı, okulda bir dizi incelemelerde bulundu. Kaymakam Mehmet Maraşlı ve beraberindekiler daha sonra okul kütüphanesinde toplanan öğrencilere bilgisayar kullanımı ve önemiyle ilgili bir süre sohbet ederek tabletleri dağıttı. Tablet dağıtımından sonra sınıflara giden Kaymakam Maraşlı ve beraberindeki heyet akıllı tahta başında ders gören öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kaymakam Maraşlı "Şimdi bu proje kapsamında artık hepinizin birer bilgisayarı olacak, bunlar bildiğimiz bilgisayarlar değil, taşıması daha kolay tüm programlarınız bunların içine aktırılacak ve interneti olacak. Okulda internet var, derslerinizde akıllı tahtalarla beraber eş güdümlü olarak çalışacaksınız. Öğretmenlerimizde de bu bilgisayarlar olacak. Gençlerimizin yetişmesine yönelik hazırlanan önemli bir projenin ayağını teşkil eden fatih projesi kapsamında siz öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıtımını yapmak için geldik. Projenin amacı okullarımızda okuyan gençlerimizin eğitim alanında bilgisayar teknolojisi ile tanışıp, ders çalışmalarında çağın gereği olan, öğrenmeyi kolay yoldan daha çabuk bir şekilde sağlayan tablet ve akıllı tahtalarımız ile eğitim ve öğretime yeni bir ivme kazandırmaktır. Şimdiye kadar akılı tahtalarla derslerinizi yapıyordunuz inşallah bundan sonra tablet bilgisayarlarınızı da kullanmak sureti ile eğitim düzeyinizin daha üst seviyelere çıkacağına inanıyorum" dedi.

Daha sonra Kaymakam Maraşlı ve beraberindeki heyet tablet bilgisayarları dağıttıkları öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Maraşlı Diyarbakır Kulp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title