Haberler

Kozan'da "Sevgi Tohumları Projesi" Semineri

Adana'nın Kozan ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği koordinesinde uygulamaya konulan, Kaymakamlık, Belediye ve Sağlık Grup Başkanlığının da destek verdiği, "Sevgi Tohumları Projesi" kapsamında evlenme hazırlığında...

Adana'nın Kozan ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği koordinesinde uygulamaya konulan, Kaymakamlık, Belediye ve Sağlık Grup Başkanlığının da destek verdiği, "Sevgi Tohumları Projesi" kapsamında evlenme hazırlığında olan ve evli çiftlere yönelik bilgilendirme seminerlerinin dördüncüsü yapıldı.

Proje kapsamında, belediye meclis salonunda düzenlenen dördüncü aile seminerinde, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amiri Komiser Ufuk Kestek uygulama hakkında bilgi verdi. Ketsek, "Projede amaç evlenen ve evlenmiş olan çiftlerimizi aile için iletişim, çocukla iletişim, öfte kontrolü ve stres yöntemi ile genel sağlık konularında bilgilendirmek, ailelerimizi bilinçlendirmek suretiyle de iletişimi güçlü, şiddete uzak, bilinçli, sevgi diliyle konuşan yeni nesiller oluşturmaktır. Amaç karanlığı aydınlatmak, yarınlarımıza ışık tutmaktır. Toplumun huzuru ve güvenliği bireyle direk bağlantılıdır. Topluma yararlı birey sayısı arttıkça toplumsal huzur ve güven artaracak, suç oranları düşecektir" dedi.

Katılımcı ailelere "Aile Olma Bilinci" konulu seminerini veren Uzman Psikolojik Danışman Ercan Özdemir, "İnsanın hayat yolculuğunda çok özel ve önemli bir yer tutan evlilik ve bu evliliğin içinde olması gereken; sadakat, affedici olma, birbirine zaman ayırma, iyi bir dinleyici olma, hoşgörü, adalet ve doğru iletişim gibi herkes tarafından benimsenmesi gereken ortak kavramlarıdır. Evlilikte bu kavramlar yaşatılırsa bir anlamda evlilikte mutluluğu da garantilemiş oluruz. Evliliğe karar vermek önemli bir aşama ise de evlendikten sonra yuvamız için yatırım yapmak, söz edilen değerleri yaşamak ve yaşatmak çok daha önemli hale geliyor. Yaşatılan bu değerler aileye mutlaka bir getirisi olacaktır. Ailesine yatırım yapan eşlerin, bu yatırımları kendilerine olumlu bir şekilde geri döneceğini bilmeleri gerekir. Evlilik iyi yönetilirse, eşler birbirlerini tanır, doğru iletişim kurma ve duygu eğitimi gibi konularda destek alırlarsa; eşleri bir yastıkta kocayacakları mutlu bir ömür beklemektedir" şeklinde kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından program sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title