Haberler

Kozan'da Polislere Terapi

Adana'nın Kozan ilçesinde polislere "stresle baş edebilme" konulu seminer ve rahatlama terapisi düzenlendi.

Adana'nın Kozan ilçesinde polislere "stresle baş edebilme" konulu seminer ve rahatlama terapisi düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü toplantı salonundaki etkinlikte konuşan Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları olaylar sebebiyle aile ve iş yaşamlarının olumsuz etkilendiğini ifade ederek, personelin daha mutlu, huzurlu ve iletişim içinde olmasına olanak sağlamak için stresle baş edebilme etkinliğini yaptıklarını söyledi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ufuk Kestek ise mesleğin yoğun iş yükü ve doğasından kaynaklanan sebeplerle, insanların can ve mal güvenliğini sağlarken yerine getirdikleri görevler sırasında oluşan stresin ruh ve beden sağlığı bakımından kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Ancak mutlu insan etrafına mutluluk dağıtabilir. Huzurlu insan çevresine huzur verebilir. Stres mesleğimizin doğası gereği vardır ve var olacaktır. Öyleyse bizler de stres kaynaklarını fırsata çevirmek, onunla yaşamayı ve yönetmeyi öğrenmek zorundayız" dedi.

Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Rehberlik öğretmeni Uzman Psikolojik Danışman Ercan Özdemir ise stresin kaynakları ve belirtileri hakkında bilgi verdiği seminere "Stres mi bizi yönetecek, biz mi stresi yöneteceğiz?" sorusu ile başladı.

Özdemir, hayatın stresli bir yöne doğru kaydığını, ancak, strese olayların değil, olaylara bakış açısının sebep olduğunu vurgulayarak, "Bu anlayışı değiştirmemiz halinde sonucun çok farklı boyutta olduğunu göreceğiz ve stresle baş edebilmek daha kolay olacaktır" diye konuştu.

Özdemir, daha sonra polis memurları ile 15 dakikalık bir gevşeme ve rahatlama terapisi düzenledi.

Seminer Kozan Emniyet Müdürlüğündeki polislerin tamamının katılımı sağlana kadar devam edeceği belirtildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Özdemir Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title