Haberler

Koyunköy'de Hıdrellez Şenliği

Bilecik Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Koyunköy Muhtarlığı tarafından "Hıdrellez Şenliği" düzenlendi.

Bilecik Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Koyunköy Muhtarlığı tarafından "Hıdrellez Şenliği" düzenlendi.

Koyunköy meydanında yapılan şenliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Bilecik 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Köyünköy Muhtarı Hidayi Yıldırım, köylerinde kutlanan geleneksel hıdrellez programına teşrif edenlere teşekkür etti. Yıldırım, "Bu güzel geleneğimizi onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, birlik ve kardeşlik içinde kutladığımız hıdrellezin ülkemize bolluk ve bereket getirmesini dilerim" dedi.

Konuşmanın ardından kürsüye gelen Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, böylesi güzel bir günde köylülerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Nayir, "Milletleri millet yapan ülkeleri diğer ülkelerden farklı hala getiren, bizi biz yapan değerlerimiz var. Bunları ekonomik değerler olarak bakarsak çevremizdeki ormanlarımızı, tarımımızı, yer altı zenginliklerimizi, ekonomimizi ve sanayimizi saymak mümkün. Yine bizi diğer ülkelerden farklı eden günümüzde mutlu geleceğimizde de umutlu kılan güvenliğimiz ve asayişimizi sağlayacak olan güçlerimiz var, bunlar da önemli. Ama bunların hepsinden daha önemli olan bir kültür zenginliğimiz var. Her milleti her ülkeyi diğer ülkelerden ayıran bu kültür zenginliği binlerce yıllık tarihten süzülüp gelen, kendi inanmışlarımızı, milli inanışlarımızı bugüne taşıyan ve bizi biz yapan bize özellik veren değerlerimiz. Hıdrellezde bunlardan bir tanesi. Emirle değil gönülle kutlanan sizleri gönüllü olarak bir araya getiren bu günümüzü bize öğreten bize getiren büyüklerimizden aldığımız değerler var" diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ise, ülkemizde ve bütün Türk Dünyası'nda her yıl 6 Mayıs'ta kutlanan hıdrellez bahar bayramının bu yıl ki etkinliğe katılımın fazla olmasının dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. Topsoy, "Bir milletin oluşumunda dil, din, tarih ve kültürel değerler büyük önem arz etmektedir. Bu vesileyle tarihi kesin olarak tespit edilemese de atadan oğulla kalan gelenek, görenek, töre, tören, inanç ve bayram gibi manevi kültürel değerleri koruyan ve bu değerleri kuşaktan kuşağa aktarılan milletler her zaman tarih sahnesinde var olmuş ve de yıllarca dimdik ayakta kalmayı başarmışlardır. Bilindiği gibi bayramlar dini ve milli inançla beraber o toplumu ilgilendiren gelenek görenek ve ortak hatıralardan oluşarak hem günümüze hem de Türk Dünyasına büyük bir miras olarak intikal etmiş bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bilecik Kız Meslek Lisesi folklor ekibinin gösteri ile Bilecik yerel sanatçısı Hilal Coşkun'un verdiği konser ile Hıdrellez şenliği sona erdi.

Hıdrellez pilavının dağıtımı, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir tarafından başlatılıp tüm misafir ve köylülere ikram edildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Bilecik Valiliği Seyfettin Topsoy Hıdrellez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title