Haberler

Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan genel kurul toplantısı gerçekleşti.

Ereğli Müftülük Hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Köy Muhtarları ve Daire müdürleri katıldı. Genel kurul saygı duruşu ile açıldı. Toplantıdan önce olağan kurul için iki adet katip üye seçimi yapıldı. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, 2008 yılı bütçesinin oluşturulmasında öneri komisyonu kurulması talep etti. Ekşi'nin önerisine muhtarlar olumlu yaklaştı ve Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit'in de içinde bulunduğu komisyon kuruldu.

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalar ile ilgili detayları ile bilgiler verdi. Kazalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Kaymakam Ekşi, kırsal kesimde tarım aracı olarak kullanılan patpatların ulaşım aracı olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Yaz ayının gelmesi ile boğulma olaylarına karşı özellikle gençlerin dikkatli davranmalarını isteyen Ekşi, "Yüzme bilmeyen denize girmesin. Sularda boğulma olayları yaşanıyor, üzülüyoruz. Geçtiğimiz gün Alaplı'da 15 yaşındaki bir çocuğumuz boğulma tehlikesi atlattı şuanda hastanede. Gençlerimiz kolay yetişmiyor. Deniz ile ilgilenmeliyiz, balık tutmalı, deniz sporlarına eğilmeli, yüzme öğrenmeliyiz" diye konuştu.

Ereğli ilçe genelinde çeşitli konularda gelişmelerin yaşandığını da belirten Ekşi, "Her şey olsun istiyoruz, bunlar imkan meselesi. İmkan oldukça bunları gerçekleştireceğiz. İlçemizde kadastro çalışmalarının büyük bir oranı tamamlandı. Herkesin sınırı yeri belli olunca sıkıntıların da ortadan kalkacağına inanıyoruz. Özellikle kırsal kesimde abi kardeş ve akraba içerisinde yaşanan yer kavgalarının da artık önüne geçilecek. Köylerimizde elektrik şebekelerinin eskiliği yüzünden sıkıntılar yaşanıyordu bunların önüne artık geçilecek. Asfaltlama ve iyileştirme çalışmalarımızı da 2008 yılı içerisinde tüm hızıyla devam ettireceğiz. Milli Eğitimde ise Gülüç'te Anadolu Lisesi açılması onayı gelmesi ile birlikte üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Kepez'de okul inşaatımız vardı orada mahkemelik bir konu oldu ama sorun çözülüyor ihalesi çıktı gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Atatürk Anadolu Lisesi orada hizmet verecek böylelikle Ereğli Lisesindeki yoğunlukta azalmış olacak" şeklinde konuştu.

(BA-SŞ-Y) 23.05.2008 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title