Haberler

Köy Statüsünden Mahalle Statüsüne Geçen Aydıntepe Mahallesi Çöp Bidonları ile Buluştu

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Tahir Belde Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları, hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Tahir Belde Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları, hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

Tahir beldesine, 2012 yılında referandumla yüzde 100 oranında evetle katılan 650 nüfuslu Aydıntepe (köyü) mahallesine belediye tarafından götürülen hizmetler takdir toplamaya başladı. Tahir Belediyesi köy statüsünden yeni çıkmış 100 haneli Aydıntepe mahallesinde bulunan her eve 150 litre kapasiteli birer çöp bidonu dağıttı. Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları, çöp bidonlarını bizzat kendisi ev kadınlarına vererek mahallelerinin temizliğine katkıda bulunmak iyi kullanmalarını rica etti. Seferoğulları, başkan olana kadar burada çöp toplama alışkanlığının pek olmadığını ifade ederek, "Yerleşim yerleri su kenarlarında olduğu için her ev çöpünü nasılsa dere götürüyor diye poşetler içinde dereye döküyordu. Bu durum hızla akarsularımızın kirlenmesine neden oluyordu. İnsanlarımız hizmetin en iyisine layık olduğu için köşe başlarına değil, her evin köşesine birer çöp bidonu bırakmayı uydun gördük. Mahalle aralarını da parke taşıyla kaplamaya başlayacağız. Tahir beldesinde ne varsa Aydıntepe'de de o olacak" dedi.

Aydıntepe Mahallesi muhtarı Hüseyin Gündoğdu, belediye başkanının bu hizmetini takdirle ve şükranla karşıladıklarını ifade ederek, "Biz referandumda yüz 100 oranında evet derken başkanın sözüne değil icraatlarına güvendiğimizden beldeyle birleşmeyi oy birliğiyle kabul ettik. Mahallemiz 100 hane 650 nüfusumuz var. Başkan yollarımızı parke taşıyla kaplayacak, parklar yapacak, köy olarak kalsaydık bu hizmetler 100 yıl sonra bile bize gelmezdi" diye konuştu.

Başkan Seferoğulları'nın bizzat çöp bidonunu teslim ettiği Göge Bayram, "Evimizin her tarafı çöp olmuştu. Rüzgar estiğinde poşetler havada uçuyordu. Bu hizmetinden dolayı başkanımıza ve muhtara çok teşekkür ediyorum" dedi.

25.05.2013 17: 01: 26

TSI

NNNN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemal Seferoğulları Aydıntepe Eleşkirt Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title