Haberler

Köy Sakinlerinden Okul Kampanyası

Çocuklaır Okumak İçin Her Gün 50 Kilometrelik Yol Kat Etmek Zorunda Kalan Kütahya'nın Simav İlçesine Bağlı Pulluca Köyü Halkı, Manisa'nın Demirci İlçesine Bağlı 8 Komşu Köy Halkı ile Birlik Oluşturarak Köylerine 10 Derslikli Okul Yaptırmak İçin Kampanya Başlattı.

Çocuklaır okumak için her gün 50 kilometrelik yol kat etmek zorunda kalan Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Pulluca köyü halkı, Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı 8 komşu köy halkı ile birlik oluşturarak köylerine 10 derslikli okul yaptırmak için kampanya başlattı.

İşe İlköğretim Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurmak ve ardından da Bayram Arık mevkiinde temin ettikleri 7 dönümlük arsa üzerinde hafriyatı tamamlamakla başladıklarını söyleyen Pulluca Köyü muhtarı Sezai Başaran, "870 bin YTL'ye mal olması planlanan okulumuzun bir an önce tamamlanması için köy halkımızın yanı sıra Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı 8 komşu köy halkı ile bir araya gelerek kendi aramızda protokol oluşturduk. Protokol gereği inşaatın işçiliğini kadın erkek bizler üstleneceğiz. Bunun yanında yiyeceklerimizin dışında kalan mahsullerimizi satarak inşaata harcayacağız. Tıkandığımız yerde de devlet büyüklerimiz başta olmak üzere siyasilerimiz ve hayırsever halkımıza yardıma çıkacağız. Ama ne pahasına olursa olsun okulumuzu yaparak Milli Eğitime teslim etmek istiyoruz. Bu konuda kararlıyız" dedi.

Okulun yapılacağı yeri Kaymakam Samet Ercoşkun'un da çok beğendiğini belirten Pulluca köyü muhtarı Sezai Başaran, "Şu anda Pulluca ile Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı 8 komşu köyün bir yıllık taşıma maliyeti devlete 400 bin YTL'ye mal oluyor. Devletin iki yıllık taşıma maliyetiyle Pulluca'ya 10 derslikli okul yapılabilir" şeklinde konuştu.

(MY-EFE-MŞ)

23.04.2007 13:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title