Haberler

Köy Okullarından Büyük Başarı

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Direlektepe Ortaokulu büyük bir başarıya imza atarak, fen lisesine öğrenci gönderdi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Direlektepe Ortaokulu büyük bir başarıya imza atarak, fen lisesine öğrenci gönderdi.

Sincik ilçesine bağlı Direktepe Ortaokulu Müdürü Mehmet Korkut ve öğretmenlerinin özverili çalışmaları sonucu köy okulundan fen lisesine öğrenci yerleştirme başarısını gösterdi. Edindiğimiz bilgiye göre Dilektepe Ortaokulu'ndan Murat Kılıç, Adıyaman Fen Lisesi, Tuğba Kızılca, Şanlıurfa Viranşehir Fen Lisesine yerleşti. Ayrıca Dilektepe Ortaokulu'nda SBS'ye katılan 45 öğrenciden, sağlık liselerine 5, öğretmen liselerine 4, Anadolu liselerine 13, turizm ve otelcilik liselerine de 13 öğrenci yerleşti.

Sincik ilçesinin SBS başarısı geçtiğimiz yıllara oranla önemli bir miktarda artığı belirtilerek, ilçe genelinde 218 öğrenci Adıyaman ve Kahta'daki fen liseleri, öğretmen liseleri, sağlık liseleri, Anadolu liseleri, turizm ve otelcilik liselerine yerleşti. Bu başarının yakalanmasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Okul Müdürleri ile birlikte yürütülen SEKAP'ın (Sincik Eğitim kalitesini artırma projesi) büyük katkı sunduğu belirtildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title