Haberler

Köy Muhtarlığından Kentsel Dönüşüm

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Koyunhisar köyünde muhtarlığın öncülüğünde kentsel dönüşüp projesi başlatıldı.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Koyunhisar köyünde muhtarlığın öncülüğünde kentsel dönüşüp projesi başlatıldı.

Koyunhisar muhtarı Sadullah Ergül, 2 yıllık bir çalışma neticesinde tescil harici araziyi tescilli hale getirdiklerini belirterek, "Bu arazimizde imar planı yapıp valilik onayından sonra köy halkımıza bu arsaları sattık. 99 parsel oluşturuldu. 99 konutun yanı sıra 1 adet soğuk hava deposu arsası da oluşturuldu. Bu arsalarımızı valiliğimizin belirlediği fiyattan vatandaşımıza sattık. Arsa alan vatandaşlar belli kurallara uymak zorunda. Evlerin dış görünüşü tek tip olacak. Villa tipi evler yapılacak. Bunun için 10 ayrı proje belirledik ve en çok beğenilen projeyi uygulamaya koyduk. Projemizde yürüyüş yolları, yeşil alan, çocuk parkları, sosyal donatı alanları oluşturuldu. Hükümetimizin üzerinde durduğu kentsel dönüşümü ilk olarak Koyunhisar köyünden başlattık" dedi.

Tapularla birlikte inşaat ruhsatlarının da alındığını belirten Muhtar Ergül, "Biz inşaatlarımızı kooperatif usulü yapmak istiyoruz. Bankalarla görüştük. Toplu olarak yaptığımızda daha avantajlı oluyor. Bu sayede hiç kimse proje dışına da çıkamayacak" diye konuştu.

Arsa satışlarından elde edilen gelirle köye birçok hizmet yaptıklarının altını çizen Sadullah Ergül, "Muhtarlığımıza bir hizmet binası, çok amaçlı bir toplantı salonu,

çeşitli işyerleri, kantar ve kantar binası, eski düğün salonumuzun olduğu yere 4 daireli bir lojman yaptık, camimizi tamamladık, bir yemekhane ve bir de ekmek fırını yaptık" dedi.

Tapu töreninde konuşan Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ise, Koyunhisar köyünün örnek olacak bir proje gerçekleştirdiğini belirterek, " Çok severek geldiğim bir köyümüz. Bu köyde huzur buluyorum. Yenişehir ve Bursa'da görev yaptığım süre içinde bu köyümüzde hep güzellikleri paylaştık. Şimdi yine bir güzellik için buradayız. Gerçekten 2 yıldan bu yana yapılan mücadelenin meyvelerini topluyorsunuz. Örnek olacak bir çalışma. Bütün köyümüze şimdi dağıtacağımız tapular hayırlı olsun. Allah evlerinizde güle güle oturmayı nasip etsin" dedi.

(MŞ)

11.06.2012 17: 00: 19

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title