Haberler

Köşk'te Mobil KETEM Hizmete Başladı

Güncelleme:

Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Aydın'ın Köşk ilçesinde hizmet vermeye başladı. İlçe hastanesinde kanser taramaları için kullanılan araç, meme kanseri riski altındaki kadınların taranmasını sağlayacak.

Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) aracı Aydın'ın Köşk ilçesinde hizmet vermeye başladı.

Köşk'te, kanserle mücadelede önemli bir yer tutan ve vatandaşlara ücretsiz kanser taraması yapan kanser tarama tırı (Mobil KETEM), ilçe hastanesinde kanser taramaları için yeniden hizmet vermeye başladı. İçerisinde mamografi cihazı bulunan 'Mobil KETEM' aracında; 40 - 69 yaş grubu kadınlara yapılacak olan mamografi çekimleriyle meme kanseri riski altındaki hedef nüfusun taranması sağlanacak. Erken teşhisin önemini vurgulayan yetkililer ilçede yaşayan, risk grubundaki tüm kadınları kontrol için davet ettiler. Kontrole gelmek isteyen vatandaşlar randevularını mesai saatleri içerisinde Köşk İlçe Hastanesini arayarak telefonla alabilecek. Mobil KETEM aracı 1 Mart'a kadar Köşk'te hizmet vermeye devam edecek. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meme Kanseri Meme Kanseri Aydın Köşk Yerel Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title