Haberler

Kosgeb Müdürü Torun, Krediler ile İlgili Bilgi Verdi

KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun, kredi almada sorun yaşayan işletme yetkilileriyle bire bir görüşmeler yapılacağını söyledi.

KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun, kredi almada sorun yaşayan işletme yetkilileriyle bire bir görüşmeler yapılacağını söyledi.

KOSGEB Proje Koordinasyon Daire Başkanı Asım Türkmen ve KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri Hayati Eğilmez, İbrahim Aydın, Murat Öz ve Murat Saydam hazır bulundu. KOSGEB'in yeni hazırlanan destekleri konusunda DTSO Yönetim Kuruluna bilgiler veren Türkmen ve Torun, üyelerin bu desteklerden faydalanabilme koşulları ve desteklerin özelliklerini de paylaştı. Önümüzdeki günlerde desteklerin kamuoyuna açıklanacağını söyleyen KOSGEB Proje Koordinasyon Daire Başkanı Asım Türkmen, KOSGEB Projeleri konusunda aktif olan Düzce'nin bu desteklerden azami düzeyde faydalanacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun da 50 bin TL'lik destek başvuruları ve sonuçları hakkında bilgiler aktardı.

Torun, "65. Hükümet Programının temel amaçlarından olan KOBİ'lerimizin rekabet güçlerini arttırarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı vermelerini teşvik etmek ve KOBİ'lerimizin ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkan vermek üzere, KOSGEB İcra Komitesinin kararıyla '2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği' programı uygulamaya başlanmıştır. 10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuruları alınan programa 540 bin 999 yeni başvuru yapılmış, KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğine başvuru yaparak destekten yararlanamayan 229 bin 977 işletmeyle birlikte Türkiye genelinde toplam 770 bin 976 başvuru olmuştur" dedi.

Düzce'de, toplam 5 bin 418 işletmenin başvuru yaptığını, 3 bin 133 işletmenin asil olarak, 298 işletmenin ise yedek olarak destekten faydalanmaya hak kazandığını bildiren Torun, başvuru yapan işletmelerden bin 987'sinin, bu destekten faydalanamamasının gerekçelerini aktardı.

Düzce'de, kredi kullandırımı ve tüm onay süreçleri tamamlanan işletme sayısının bin 861 olduğunu, bin 42 işletmenin banka değerlendirme neticesini beklediğini bildiren Torun, bu işletmelerin durumunun KOSGEB Düzce Müdürlüğü tarafından takip edildiğini, kredi almada sorun yaşayan işletme yetkilileriyle bire bir görüşmeler yapılarak çözüme ulaşmak amacıyla değerlendirmeler yapıldığını kaydetti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydın Murat Saydam Fahri Çakır Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title