Haberler

Konya Valisi Doğan'ın Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Mesajı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Doğan, mesajında, günümüzde birçok şehrin önemli ölçüde, başta deprem olmak üzere afetlerin oluşturduğu büyük risklerin tehdidi altında bulunduğunu belirtti.

En büyük kayıpların afeti göz ardı etmekten kaynaklandığı, geçmişte yaşanan acılarla tecrübe edindiklerini bildiren Doğan, şunları kaydetti:

"Artık doğal, teknolojik ya da insan kaynaklı afetler sonucunda ortaya çıkabilecek kayıp ve zararların oranını azaltmak için daha bilinçli ve daha kararlıyız. Tek bir insanımızın dahi bu afetlerden zarar görmesini istemiyoruz. Yeni afet yönetim modelimizin; hazırlıklı olma, zararları azaltma, müdahale, iyileştirme evrelerini kapsayan faaliyetlerimize devam ediyoruz. Konya'nın deprem riski yüksek olmasa da siz de deprem ve zararlarından korunmak, afetlerle ilgili güvenli yaşam yöntemlerini öğrenmek için 'www.konyaafetacil.gov.tr' adresinden bize ulaşabilirsiniz. Kurumunuz veya üyesi olduğunuz sivil toplum kuruluşu üyelerine deprem anında yapacaklarınız konusunda destek isteyebilirsiniz. Bu haftanın afetlerle mücadele ve riskin azaltılmasına dair bilincin gelişimine yardımcı olmasını diliyorum."

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Sivil Savunma Günü Deprem Haftası Nezih Doğan Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title