Haberler

Konutların Oturulmadan Yolu Çöktü

Muğla'nın Yatağan İlçesi, Yeşilbağcılar Beldesi'nde Yaptırılan TOKİ Evlerinde, Daha Oturulmadan Altyapının Çökmesi Tepkilere Neden Oldu.

Muğla'nın Yatağan İlçesi, Yeşilbağcılar Beldesi'nde, termik santralin kömür ihtiyacını karşılayan havzadaki evleri istimlak edilen vatandaşlar için 7 milyon TL harcanarak yaptırılan 127 konutluk TOKİ evlerinde, daha oturulmadan altyapının çökmesi tepkilere neden oldu. CHP'li Belediye Başkanı Etraf Cicili, "TOKİ, şu an inşaatların yapımını yüklenen firmadan evleri teslim almadı. Bu nedenle, TOKİ'nin haberi olmadan bizim yola müdahale etmemiz söz konusu olamazö dedi.

Yatağan Termik Santrali'nin yakıt ihtiyacını karşılamak için 1984 yılından beri kömür çıkartılan Yeşilbağcılar Beldesi'nde patlatılan dinamitler nedeniyle çok sayıda evin duvarlarında ve yollarda çatlaklar meydana geldi. Mağdur vatandaşlar için TOKİ tarafından 2007 yılında Taşkesik Mevkisi'nde 127 konut yapımına başlandı. 7 milyon TL harcanarak yapılan bir bölümü dubleks villa tipindeki evler üç yıl içinde tamamlandı. Geçen Ekim ayında konutların sahipleri belirlendi. Kura çekiminin ardından evlerine taşınmak için hazırlık yapanların sevinci yollarda daha şimdiden meydana gelen genişliği 2 metre, derinliği ise 50 santimetreyi bulunan çökmeler nedeniyle kursaklarında kaldı.

ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Hak sahiplerinden Mustafa özdemir (70), "Evlerin elektrik ve su tesisatı döşendi. Ancak evlere halen elektrik ve su bağlanmadı. Bu nedenle hala yıkık dökük evlerimizde yaşamayı sürdürüyoruz. Anahtar teslimini beklerken bir de altyapı sorunu ortaya çıktı. Yollarda tehlikeli çökmeler meydana geldi. Çukurlar oluşan yoldan araç gelmesi ve yürümek mümkün değil. Belediye başkanı TOKİ'nin sorunlarıyla ilgilenmiyor. Yetkililerin bir an önce bu sıkıntılara çözüm bulmalarını bekliyoruzö dedi.

Yeşilbağcılar Beldesi sakinlerinden 65 yaşındaki Cemal Öztemiz ise, "Yıllardır başımızı sokacak bir yer yapılmasını istedik. Üç yılda tamamlanan TOKİ konutlarından ev aldık. Daha evlerimize yerleşmeden, yollarda büyük tehlike saçan çukurlar oluştu. TOKİ evleri biteli bir sene oluyor. Ama hiç kimse evinde oturamıyorö diye yakındı.

"TOKİ'NİN BİLGİSİ OLMADAN MÜDAHALE EDEMEYİZö

CHP'li Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Etraf Cicili, TOKİ konutlarının yapımında aceleci davranıldığını ileri sürüp, "Kanalizasyon geçen yollar, yeteri kadar beklenmeden, zeminin oturmasına fırsat verilmeden asfaltlandı. Bunun sonucunda da kısa sürede göçükler oluştuö dedi. TOKİ'nin, şu an inşaatların yapımını yüklenen firmadan evleri teslim almadığına dikkati çeken Başkan Cicili, "TOKİ'nin haberi olmadan, yola müdahalede bulunmayız. Ayrıca, TOKİ konutlarını yapan üstlenici firmanın bizden inşaat ruhsatı alıp, tapu işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Firmanın ayrıca elektrik ve su aboneliklerini tek tek evlere bağlatması gerekiyor. Bu işlemler bittikten sonra ancak TOKİ konutlarını teslim alabiliriz"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title