Haberler

Kocaeli'nde Yaşlılar İçin Ekolojik Yaşam Çiftliği

Yaşlılar Ekoloji Çiftliği, düzenlenen törenle açıldı.

Yaşlılar Ekoloji Çiftliği, düzenlenen törenle açıldı.

Dünya Yaşlılık Derneği'nin yürüttüğü, Genç Kocaeliler Derneği'nin ev sahipliğinde yaşlılar, kimsesiz çocuklar ve engelliler için 511 dönümlük alan üzerine kurulan Ekoloji Çiftliği, önceki gün gerçekleştirilen törenle açıldı. Acısu beldesinde bulunan alanın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Aracı, başbakan müşaviri Sadettin Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı gazeteci-yazar Abdullah Satoğlu, Vali yardımcısı Abdullah Etil, Başbakanlık eski müşaviri Ali Yüksel, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dünya Yaşlılar Derneği Başkanı Umut Güner, "Asosyal ortamdan böylelikle yaşlılarımız ve daha birçok kişi sosyal hayata geçecek. Dünya'da yılın STK'seçildik. Burada asosyallikten sosyalliğe geçecekler"dedi.

Gazeteci-yazar Abdullah Satoğlu ise, "Gençler yaşlılıklarına koşarken, yaşlılar da gençliklerine koşmaktadır. 50 yaş, yaşlılığın gençliğidir. Belleri bükülen, dişleri dökülen, yürüyemekte zorlanan büyükler bizlerin baş tacıdır. Onlara bakmakta insanlık görevidir" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Aracı, "1991 yılından bu yana Kocaeli turizm alanı olarak tescillenmiş. Önemli olan bu alanları insanlara açmak ve paylaşabilmekteri. Bu projede gençler ve yaşlılar birleştirilecektir. Umuyorum ki bir dahaki gelişimizde daha iyi bir durumda olacaktır. Burası o zaman cıvıl cıvıl olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunan Erez Eğilmez, Orkun Saraçoğlu, Canbulat Onar, Başbakanlık müşaviri Sadettin Kılıç, alanın sahibi Muharrem Sırdar, Türkiye Eskrim Federasyon Başkanı Müminhan Bilgin, Kıvanç Terzioğlu, gazeteci-yazar

Abdullah Satoğlu, Abdülkadir Kaya, dernek başkanı Umut Çınar, Ercan Akpınar, eski başbakanlık müşaviri Ali Yüksel ve bakan yardımcısı

Abdurrahman Aracı'ya plaket verildi. Açılış töreni, eskirim sporcuları küçük gösterisiyle son buldu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Satoğlu Ali Yüksel Acısu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title