Haberler

Kızıltepe'de Temizlik Kadınlara Emanet

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Bdp'li Belediye Temizlik Şirketinde Kadınlara Potizif Ayrımcılık Yaparak, 120 Temizlik İşçisinin 20'sin Kadın Yaptı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde BDP'li belediye temizlik şirketinde kadınlara potizif ayrımcılık yaparak, 120 temizlik işçisinin 20'sin kadın yaptı. İlçe merkezinin temizliği emanet edilen kadınlar bugün ellerine süpürgelerini alarak işbaşı yaparken, erkekler şaşkınlıkla izledi.

Kızıltepe Belediyesi meclisi yapılan tüm işlerde kadın emeğinden daha fazla yararlanılması kararı aldı. karar kapsamında belediyenin temizlik işlerini ihale ettiği şirket 120 çalışanından 20'sini kadınlardan oluşturdu.

Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ile encümen üyeleri bugün işe başlayan kadınlar aeşlik ederek ilçe merkezinde temizlik yaptı. Ellerine süpürge ve çöp bidonlarını alan kadınlar, kendilerine verilen ilçe merkezindeki belli sokaklarda temizlik yaptı.

İlçede ilk kez kadın temizlikçi gören erkeklerin şaşkınlıkla kadınları izledikleri görüldü. Temizlikçi kadınlar, işe başladıkları için çok mutul olduklarını belirterek, "Her gün evimizi temizliyorduk. Bundan sonra ilçemizi de temizleyeceğiz. İlçemizin temizliğine kadın elinin değmesiyle Kızıltepe çok daha temiz çok daha yaşanılabilir bir ilçe olacaktır. Biz bunun sözünü veriyoruz" dedi.

Kadınlar, şyerlerini tek tek ziyaret ederek, çöp toplama saatlerini hatırlatarak, işyeri sahiplerini temizlik konusunda duyarlı olmaya davet edip, işyerlerine çöp torbası bıraktılar.

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, "Bayanlarımızı özellikle çarşı merkezinde çalıştırmayı düşünüyoruz. Belediye olarak da bundan sonra iş yapabilme gücü olduğuna inanan vasıflı her kadınımıza buradan çağrıda bulunuyorum. Loder, traktör, kamyon ve her türlü iş makinesini kullanabilecek kadınlara kapılarımız ardına kadar açık. İş başvurusu için gelip bizimle görüşebilirler. Biz bayanlarımızın iş gücünden belediyemizin her türlü hizmet ağına yaymanın çabası içerisinde olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title