Haberler

Kızılay ve Polis, Vatandaşları Bilgilendirmeye Devam Ediyor

kapsamında Mahalle Gönüllüleri Afetten Korunma Bilinci toplantılarına devam ediyor.

Türk Kızılayı Manisa Şubesi ve Toplum Destekli Polislik Şube Amirliği, "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi"

kapsamında Mahalle Gönüllüleri Afetten Korunma Bilinci toplantılarına devam ediyor. Vatandaşlara " Kızılay'ın önemi, Aile Afet Planı, Yangın, Güvenli Davranış Hareketleri ve İlkeleri" konuları hakkında bilgiler veren Türk Kızılayı Manisa Şubesi Dinçer Mahallesi İkizler Kahvesi'nde yapılan ilk toplantının ardından 2. toplantı Arda Mahallesi Sevgi Kahvesi'nde gerçekleştirdi.

Türk Kızılay'ının 145 yıldır yardıma muhtaçları yardımda bulunduğunu söyleyen Kızılay Manisa Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Nihan Kurşun Erdoğan, bu yardımları vatandaşların destekleriyle gerçekleştiriliyor. Manisa bir deprem bölgesi olduğunu unutmayalım. Her an depreme hazırlıklı olmalıyız. Deprem öncesi ve deprem sonrasında ne tür tedbirler alınacak, insanların bunu çok iyi bilmesi gerekir" dedi.

Depremin değil binanın insanı öldürdüğünü belirten Erdoğan, "Oturulan evler bilinçsiz bir şekilde yapılıyorsa orada sıkıntı vardır. Bir binanın mimari projesi Mimarlar Odası tarafından yapılmalı. Zemin etüdü jeoloji mühendisleri tarafından gerçekleştirilmeli. 1999 Marmara depreminden sonra denetimler 1-2 yıl boyunca arttı. Vatandaşlar gereken tedbirleri aldı. Ama ondan sonra tekrar eskiye dönüldü. Deprem anında yapısal olmayan tehlikelerden dolayı binlerce insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Erdoğan, "Aydınlatma elemanları, mobilyalar, süs eşyaları gibi yapısal olmayan tehlikeler insanlar için çok büyük tehlike arz ediyor. 1999 Marmara Depreminde can kayıplarının yüzde 3'ü yaralanmaların yüzde 50'si yapısal olmayan tehlikeler sonucu olmuştur. Bunun için binalarda yapısal olmayan tehlikeleri azaltmalıyız" diye konuştu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden Polis Memuru Cengiz Öztürk ise, ilk amaçlarının suçla mücadele etmek, ikinci amaçlarının da toplum ve polis ilişkilerini güçlendirmek olduğunu vurguladı. Arda Mahallesi muhtarı Adem Arslan ise Kızılay ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerine bu güzel bilgilendirmeleri için teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Marmara Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title