Haberler

Kitap Kumbaram Fuarı Açıldı

Oltu Kaymakamlığı ve Oltu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Kitap Kumbaram" fuarı açıldı.

Oltu Kaymakamlığı ve Oltu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Kitap Kumbaram" fuarı açıldı. Çocuklara tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın hedeflendiği Sosyal Sorumluluk Projesinin açılışı Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. 5 gün boyunca açık kalacak kitap fuarına ilk gün yoğun ilgi yaşandığı gözlenirken fuarın açılışını ilçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş ve Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir birlikte yaptı.

Organizasyonunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün üstlendiği "Kitap Kumbaram" Fuarının 18-22 Mart tarihleri arasında açık olacağını hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla fuardan kitap almaya gelen öğrencilerin bir hayli heyecanlı olduklarını görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

ÇOBANOĞLU: AMACIMIZ BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAKTIR

Açılış sonrası kitap fuarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, bu yıl Oltu'da ilk kez bir kitap fuarı açıldığını belirterek, "Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyondaki amacımız kitaplarla ilgili çocuklarımız üzerinde bir farkındalık oluşturmaktır." dedi.

Bu farkındalık sayesinde Oltu'da öğrencilerin kitaplara dönük ilgisinin artırılmasının hedeflendiğini aktaran Kaymakam Çobanoğlu, "Güzel bir etkinlik oldu diye düşünüyorum. Hem dağıtılan kumbaralar sayesinde çocuklarımızda bir tasarruf bilincinin oluşmasını hem de yapılan bu tasarrufu kitap alımı gibi güzel bir amaçla kullanmaları sağlandı. Oltu Belediye Başkanlığına etkinliğe katkısından ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yılarda bu tür etkinlikler devam eder." şeklinde konuştu.

ZİYREK: KATKI SAĞLAMAKTAN ÖTÜRÜ MUTLUYUZ

"Ülkelerin gelişmesi, yenilenmesi okuyan beyinlere bağlıdır" diyen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise bu etkinliğin ortaya çıkması ve hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayarak Belediye olarak sağlamış oldukları katkıdan ötürü mutlu olduklarını dile getirdi.

Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir ise öğrencilerin bu kitap fuarından en iyi şekilde faydalanmaları gerektiğine vurgu yaparak "Bu ilk kez düzenlenen kitap fuarıyla birlikte öğrencilerimize tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığının benimsetilmesine büyük katkısı olacaktır. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bir daha açılacak olan kitap fuarına sigorta acentesi Başak Groupama olarak sponsor olabileceğini açıkladı.

Ellerinde kumbaralarıyla kitap fuarına akın eden çocuklar, beğendikleri kitapları alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Ziyrek Ak Parti Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title