Haberler

Kırşehir genel haberleri... Neşet babasıyla söylemişti oğlu Hüseyin'de Kırşehir'de oğlu ile söyledi

Güncelleme:

Kırşehir haber: Neşet babasıyla söylemişti oğlu Hüseyin'de Kırşehir'de oğlu ile söyledi Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, memleketi Kırşehir'de eline saz aldı Babasını anlatan garip türküsünü söyleyen oğul Hüseyin Ertaş alkışlandı Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, memleketi Kırşehir'de babasının bıraktığı...

Neşet babasıyla söylemişti oğlu Hüseyin'de Kırşehir'de oğlu ile söyledi

Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, memleketi Kırşehir'de eline saz aldı

Babasını anlatan garip türküsünü söyleyen oğul Hüseyin Ertaş alkışlandı

KIRŞEHİR - Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, memleketi Kırşehir'de babasının bıraktığı ve emanetim dediği saz ile 'Garip' adlı türküyü oğlu ile birlikte söyledi.

Bugüne kadar hiç görünmeyen Ertaş ailesi merhum bozlak ustası Neşet Ertaş'ın vefatının 10. yıl dönümünde Kırşehir Cacabey Meydanında 'Ailem' dediği Kırşehirliler ile buluştu. Neşet Ertaş küçüklük dönemlerinde babası Muharrem Ertaş'tan öğrendiği sanatkarlığı ile devlet sanatçılığı unvanını ben halkın sanatçısıyım diyerek reddetmişti. Oğlu Hüseyin Ertaş'ta anma etkinlikleri içinde çıktığı sahnede babasını anlatarak eline almadığı sazını aldığını söyledi. Babasının evde saz çalmadığını da belirten oğul Hüseyin Ertaş, 'Garip' adlı türküyü hep birlikte hüzünlenerek dinlediklerini belirtti. Yüzlerce kişinin izlediği konser de heyecanına da hakim olamayan Ertaş'tan önce abdal geleneğinin öncülerinden sayılan Taşan Kardeşler ve Veli Ertaş sahne aldı. İzmir'de, 2012 yılında hayatını kaybeden 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş için Bağbaşı Mezarlığında yer alan kabri başında dua edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Ertaş Kırşehir Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title