Haberler

Kırıkkale'de Afet Acil Durum ve Kriz Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kırıkkale Valiliği tarafından, olası afet ve acil durumların en hızlı şekilde koordinasyonlarının sağlanması için "Afet Acil Durum ve Kriz Değerlendirme" toplantısı yapıldı.

Kırıkkale Valiliği tarafından, olası afet ve acil durumların en hızlı şekilde koordinasyonlarının sağlanması için "Afet Acil Durum ve Kriz Değerlendirme" toplantısı yapıldı.

Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda iki aşamada düzenlenen "Afet Acil Durum ve Kriz Değerlendirme" toplantısına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Toplantının ilk aşamasında konuşan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, toplantının amacının afet ve acil durumlarda, kiriz anında koordinasyonu saplayacak kadronun yetkili isim ve temsil şemanın belirlenmesi, meydana gelebilecek kriz ve afet olaylarının değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

Kırıkkale'de göreve başladığı andan itibaren patlama, yangın ve boğulma gibi hadiselerle karşı karşıya geldiğini söyleyen Vali Güner, bu tür olaylar karşısında haberin alındığı ilk andan itibaren organize olarak tüm imkanların iyi kullanılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Vali Güner, "Bir olay meydana geldiğinde ilk 10 dakika içerisinde ne yapılacak, 15 dakika içerisinde neler yapılacak, kimler kimlerle irtibata geçecek, kimlerin gücü ne şekilde kullanılacak ve toplanma mekanı neresi olacak, bunların değerlendirilmesi çok önemli" dedi.

Kentte il afet ve acil durum merkezinin oluşturulduğunu, var olduğunu hatırlatan Vali Güner, konuşmasının ardından toplantıdan ayrıldı. Toplantının ikinci aşaması basına kapalı olarak Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev başkanlığında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile devam etti. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Güner Kırıkkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title