Haberler

Kırıkkale'de 4 Okul Beyaz Bayrak Aldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde Kırıkkale'den 4 ilköğretim okulu ve 1 anaokulu "beyaz bayrak" almayı hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde Kırıkkale'den 4 ilköğretim okulu ve 1 anaokulu "beyaz bayrak" almayı hak kazandı.

Toplum sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında, Beyaz bayrakları almaya hak kazanan okullara ödülleri törenle verildi. Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen törende Okul müdürlerine beyaz bayrak ve sertifikalarını teslim eden Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, hijyen kurallarının eğitimde de önemli bir yerinin olduğunu belirterek bu kuralların uygulamasını sağlayan okul yöneticilerine teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ise proje hakkında çeşitli bilgiler verdi. Beyaz Bayrak ve Sertifika almaya hak kazanan Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Gazi İlköğretim Okulu, Pakize Akalınlı Anaokulu, Papatya Anaokulu yöneticileri sertifikalarını alırken törende konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, "Bugün burada hepimiz için çok önemli bir konuda toplanmış bulunmaktayız. Hepimizin en değerli varlıklarımız olan öğrencilerimizin yetiştiği eğitim kurumlarında kaliteli eğitimin yanına temizlik ve hijyen yönünden de kaliteyi koymayı hedefleyen beyaz bayrak projemiz için bir araya geldik" dedi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Zübeyde Hanım Kırıkkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title