Haberler

Kimsesiz Çocuklara Model Uçak Gösterisi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara radyo kontrollü uçak tanıtımı ve gösteri uçuşu düzenlendi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara radyo kontrollü uçak tanıtımı ve gösteri uçuşu düzenlendi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın talimatı ile Sevgi Evlerinde kalan öğrencilere ve İl Emniyet Müdürlüğünce takip edilen risk grubundaki çocuklara Türk Hava Kurumu Balıkesir Şube Başkanlığı Sportif Havacılık Kulübü üyeleri tarafından radyo kontrollü model uçak tanıtımı ve gösteri uçuşu düzenlendi. T.H.K. Balıkesir Şube Başkanlığının Sevgi Evleri Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile yaptığı proje görüşmelerinde ilk adım olarak Sevgi Evlerinde kalan öğrencilere Hakan Öncül tarafından bilgisayarlarda simülatör eğitimi verildi. İsmail Akçay Spor Tesislerinde yapılan etkinliğe Vali Yardımcıları Kamil Sağlam, Nusret Şahin, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Çalıcı, Çocuk Şube Müdürü Celalettin Erimler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ekipler Amiri Gürbüz Yalçınkaya, T.H.K Balıkesir Şube Başkanı Ali Ekber Tuncay ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte çocuklara ilk olarak model uçaklar tek tek tanıtılarak uçuş tekniği hakkında bilgi verildi. T.H.K. Balıkesir Şube Başkanı Ali Ekber Tuncay tarafından havacılık faaliyetlerine ilgi duyan çocuklara kurumun şapkaları hediye edildi. Katılımcıların ve misafirlerin keyifli saatler geçirdiği gösteriler esnasında uçaklardan biri daha önceden bilgi verilmek suretiyle kasıtlı olarak düşürüldü. Kırım sonrası yapılan işlemlerin teknik ayrıntıları da anlatıldı. Balıkesir il ve ilçelerinden gelen model uçak çalışmalarına gönül vermiş kişilerin yaptığı çalışmalar ilgi ile izlendi. İlerleyen günlerde gençlerin ilgisinin sürmesi halinde eğitim faaliyetlerinin hızlandırılarak yeterli seviyeye ulaşması durumunda 6 Eylül Kurtuluş kutlamalarında Stadyumda tecrübeli ekip ile birlikte gösteri uçuşu yapılacağı öğrenildi.

Radyo kontrolcüleri uçuş yeri konusunda Karesi Belediyesi ile görüşüldüğünü alan belirlenip tahsis edildiği takdirde bu faaliyetlerin ivme kazanacağını, orta vadede Balıkesir'de uçuş yarışmaları yapılabileceği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursunbey Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title