Haberler

Kepsut Yabancı Diller Yüksekokulu Tören ile Açıldı

Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Kepsut ilçesinde düzenlenen tören ile açıldı.

Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Kepsut ilçesinde düzenlenen tören ile açıldı.

BAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nun açılış töreni Kepsut ilçesinde yapıldı. Açılışta konuşan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, uzun yıllardır beklenen bir projenin hayata geçtiğini söyledi. Başkan Cankul, "İlçemizin 23 yıllık rüyası, hayali olan Balıkesir Üniversitemize bağlı bir yüksekokul kazandırma sevdamız bugün itibarı ile gerçekleşiyor. Herkeste heyecan, yüzlerde mutluluk görüyorum. Biz hep beraber el ele, gönül gönüle daha nice projeler, yatırımlar kazandıracağız. İlçemizin kalkınmasında gelişmesinde nice güzel hizmetlere imza atacağız" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, "Kepsut tarihi günlerinden birini yaşıyor. Kepsut bu gün yüksek okuluna kavuşuyor. Kepsut'un en büyük arzusu Kepsut'ta bir yüksek okulun eğitim faaliyetine geçmesiydi. Kepsut Belediye Başkanımız İsmail Cankul büyük bir azimle gayretle bunu sonunda gerçekleştirdi. Ben öncelikle İsmail Cankul kardeşimi tebrik ediyorum. Kepsutlular sizler çok şanslısınız İsmail Cankul gibi bir belediye başkanınız var. Onun azim ve gayreti olmasaydı bu okul gerçekleşmezdi. Bakıldığında hakikaten gelişmiş ülkelerde nasıl bir yüksek okul varsa Kepsut'ta da böyle modern bir okul var. Tabi ki hükumetimiz devletimiz bütçesinden en fazla payı eskiden milli savunmaya ayırırken şimdi Milli Eğitime pay ayırıyor, çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerimizin iyi yetişmesi, donanımlı olması lazım ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

BAÜ Rektörü Mahir Alkan, ise okul hakkında bilgi verdi. Rektör Alkan, "Binamızda 15 derslik, 14 ofis, toplantı salonu, kütüphane, oyun salonu, yemekhane ve kantinin yanı sıra 40 kişilik bilgisayar laboratuvarımız bulunmaktadır. Binamız, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Sosyoloji bölümüne kayıtlı 800 öğrencimiz ve 26 öğretim görevlimiz ile hizmet verecektir" dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi ve il protokolü okulu gezerek bilgi aldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Cankul Mahir Alkan Kepsut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title