Haberler

KBÜ'de Yüksek Lisans ve Doktora

Güncelleme:

KBÜ ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi arasında imzalanan protokolle artık Türk-Eğitim-Sen üyeleri KBÜ'de yüksek lisans ve doktora yapabilecekler.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi arasında imzalanan protokolle artık Türk-Eğitim-Sen üyeleri KBÜ'de yüksek lisans ve doktora yapabilecekler.

Karabük Üniversitesi ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi arsında imzalan protokolle artık Türk Eğitim-Sen üyeleri Karabük Üniversitesi'nde uzaktan eğitim sistemi ile yüksek lisans ve doktora yapabilecekler. Karabük Üniversitesi'nde imzalan protokolle aynı zamanda bir ilke imza atılırken, imza töreninde ilk konuşan Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, bir ilke imza atıklarını, bu protokolle üyelerinin Karabük Üniversitesi'nde uzaktan eğitim sistemi ile yüksek lisans ve doktora yapabileceklerini, tüm üyelerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Ülkeler için eğitimli insan unsurun önemli olduğunu belirten Kurtoğlu, "Öğretmenlik önemli bir meslek. Öğretmenlerimizin eğitim seviyelerini daha da yüksek olması demek, yetiştirecekleri öğrencilerin daha eğitimli olması, kalifiye olması demek. Biz rektörümüze vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ediyoruz. İnşallah bütün üyelerimiz bu fırsatı değerlendirirler" dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, "Karabük Üniversitesi kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen, hızlı bir şekilde büyümüş, çevresine de faydalı olmuştur. Bilgi birikimi her 4 yılda bir değişiyor. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak hayat boyu öğrenim felsefesi ön plana çıkıyor. Öğretmenlerinden gelişmeleri yakından izlemeleri gerekiyor. Bu protokol ile öğretmenlerimiz Karabük Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yapma imkanı bulacaklardır. Bu bir başlangıç, inşallah tüm kamu kurumlarına, sendikalara örnek olur. Bize ülkemize hizmet noktasında tüm kurumlarımıza ve sendikalarımıza yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title