Haberler

Kaymakam Sağlam'ın Veda Gecesi

Cizre Kaymakamlığı'ndan SGK Daire Başkan Yardımcılığı'na atanan Mehmet Ali Sağlam onuruna, Çağlayan Tesisleri havuz başında bir veda gecesi düzenlendi.

Cizre Kaymakamlığı'ndan SGK Daire Başkan Yardımcılığı'na atanan Mehmet Ali Sağlam onuruna, Çağlayan Tesisleri havuz başında bir veda gecesi düzenlendi.

Geceye; Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Garnizon Komutanı Erhan Gürler, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Solaklar, Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, işadamları, stk temsilcileri, avukatlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Sağlam'ın dönem arkadaşı Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, veda gecesinde kısa bir konuşma yaparak şöyle konuştu:

"Kaymakam Bey ile tanışmamız 12 yılı geçti ve bu süre içerisinde çok güzel bir birliktelik yaşadık. Bizler burada kamu hizmeti veriyor, insanlarımıza kamu adına bir şeyler vermeye ve bu yönde hizmet etmeye çalıyoruz. Kaymakam Bey ile; Tokat, Amasya'da birlikte çalıştık, İngiltere'de birlikte bulunduk. Buraya gelirken de gelme kararını birlikte verdik ve geldik. Bunu şunun için ifade etmek istiyorum; dostluğunu sürekli yanımda hissettiğim Kaymakam Bey ile burada sırtımızı birbirimize verdik, sıkıntılı zamanımızda sıkıntılarımızı, sevinçli olduğumuz zamanlarda sevinçlerimizi paylaştık. Bu bir ayrılık değildir, o artık buranın bir hemşehrisidir."

Kaymakam Sağlam'a yolun açık olsun diyen Yıldız, "İnşallah yine omuz omuza verip, sırt sırta verip, bu kamu hizmetlerini vatandaşa birlikte sunmayı ümit ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Mehmet Ali Sağlam da, memuriyet hayatının dalından kopan yapraklar misali böyle akıcı yerlere savrulan bir şey olduğunu belirterek, "İki yıl, üç yıl artık idare ne kadar isterse çalışıp ayrılmak zorunda kalıyoruz. Bunun da iyi ve kötü tarafları var. İyi tarafı şu; birçok dostunuz oluyor. Hayat çok kısa. Rahmetli büyük babamın babası köyde çocuklara isim verilirken çağrılırdı kulaklara ezan okusun diye. Bir gün bu merakımı gidermek için; baba çocukların kulaklarına niçin ezan okuyorsunuz? Babam da bana namazı olmayan tek ezanın hangisi olduğunu sordu ve bilmiyorum dedim. İşte bu ezan dedi babam. Ezanı olmayan tek namaz hangisidir diye sordu yine bilmiyorum dedim. O da cenaze namazıdır dedi. Aslında o çocuğun kulağına okunan ezan o namazın ezanıdır. Hayat işte bu kadar kısa, bu kadar kısa bir hayatın içinde olan Cizre durağındaki görevimizi de tamamlamış olduk" ifadelerini kullandı.

Geceye katılanlardan haklarını helal etmesini isteyen Sağlam, Ankara'da her zaman için çalacakları bir kapılarının olduğunu ve her zaman beklediğini söyledi. Sağlam, "Bu vesileyle geceye gelen ve gelemeyen bütün hemşehrilerime ve geceyi düzenleyen daire arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Mehmet Ali Sağlam'a Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selahattin Özkan, Özel İdare Müdürü Ahmet Ebem, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Murşid Munis ve Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Cizre hatırası olarak değişik armağanlar hediye edildi.

Kaymakam Sağlam, onuruna düzenlenen veda gecesinde geceye katılan bütün davetlilerin masalarını tek tek gezerek, geceye katılanlarla vedalaştı. Gece geç saatlere kadar devam eden program sonunda SGK Daire Başkan Yardımcılığı'na atanan Mehmet Ali Sağlam, büyük bir özveri gösterip kendisi için veda gecesi düzenleyen mesai arkadaşlarına teşekkür edip, gecenin anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cizre Kaymakamlığı Mehmet Ali Sağlam Bünyamin Yıldız Çağlayan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title