Haberler

Kaymakam Ercoşkun'dan Ev Hanımlarına, 'Tanıtım ve Teşhir Merkezi' Jesti

Kütahya'nın Simav İlçesinde Aile Bütçelerine Katkı Sağlamak İsteyen Ev Kadınları, Evde Yaptıkları, Dantel, İğne Oyası, Hediyelik Eşya, Yastık ve Masa Örtüsü Gibi El İşi Ürünleri Kaymakamlığın Katkılarıyla Oluşturulan El Sanatları Tanıtım ve Teşhir Merkezlerinde Satıyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde aile bütçelerine katkı sağlamak isteyen ev kadınları, evde yaptıkları, dantel, iğne oyası, hediyelik eşya, yastık ve masa örtüsü gibi el işi ürünleri Kaymakamlığın katkılarıyla oluşturulan El Sanatları Tanıtım ve Teşhir Merkezlerinde satıyor.

Simavlı ev hanımlarının satılmak üzere evlerinde yaptıkları her türlü el işlerini El Sanatları Tanıtım ve Teşhir Merkezlerine getirerek görevliye teslim ettiklerini belirten Kaymakam Samet Ercoşkun, ”Görevli ev hanımının belirlediği fiyatı ürünün üzerine iliştiriyor. Müşteri geldiğinde ürünü beğenip satın aldığında telefon edip parasını ürünün sahibi ev hanımına aynen teslim ediyor. Biz her ikisi bayan olan üreticiyle tüketiciyi tanıtım ve teşhir merkezlerimizde buluşturmuş oluyoruz” dedi.

Simav El Sanatları Tanıtım ve Teşhir Merkezlerinin ilkini geçen yıl İzmir Caddesi üzerinde açtıklarını hatırlatan Kaymakam Ercoşkun, ”Talep artınca ikincisini Eynal kaplıcalarında açtık. Üçüncüsünü de Hükümet Konağının önünde açtığımız ahşap malzemeden yapılmış turizm büromuzda hizmete sunduk. Her üç mağazadaki görevlilerimiz gün boyu çalışıyor. Üreticiyle tüketiciyi buluşturuyor” diye konuştu.

Simav halkının yanı sıra Eynal kaplıcalarına dışardan gelen yerli ve yabancı turistlerin El Sanatları Tanıtım ve Teşhir Merkezlerine yoğun ilgisinin kendilerini sevindirdiğini ifade eden kaymakam Ercoşkun, ”En büyük amacımız hanımların evde yaptıkları el işlerini değerlendirmelerine yardımcı olmak bunun yanında başka işlerde çalışamayan bayanlara yeni iş sahaları açmaktır. Her üç El Sanatları Tanıtım ve Teşhir Merkezimizde Simavlı hanımların el maharetlerini konuşturdukları birbirinden ilginç ürünlerle her gün dolup taşıyor. Hediyelik takı veya süs eşyası almak, kızına çeyiz düzmek isteyenlere bulunmaz fırsatlar sunmanın heyecanını birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

(MY-EFE)

22.01.2008 12:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title