Haberler

Kastamonulu Anne, 18 Yıldır Ölü Olduğunu Söylenen Evladını Arıyor

Kastamonulu Zehra Demir Adlı Anne, 18 Yıl Önce Hastanede Öldü Denilen Ancak Nüfustan Kaydı Silinmeyen Evladını Arıyor.

Kastamonulu Zehra Demir adlı anne, 18 yıl önce hastanede öldü denilen ancak nüfustan kaydı silinmeyen evladını arıyor.

Kastamonu merkezde yaşayan İhsan ve Zehra Demir çiftinin yaklaşık 18 yıl önce Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kız bebekleri dünyaya geldi. Bebek, 6 buçuk aylık olarak dünyaya geldiği için ambulansla Ankara Dışkapı Çocuk Hastalıkları ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye ismi 'Bebek', soy ismi 'Demir' olarak kaydedilen bebeğin, nüfusa kaydı da aynı şekilde yapıldı. Bebeklerinin yanında giden Demir çifti, hastane yöneticileri tarafından "Beklemenize gerek yok" denilince Kastamonu'ya geri döndü. Dışkapı Çocuk Hastalıkları ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan bebek, ailesi Kastamonu'ya döndüğünde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık bir hafta sonra bebeklerinin yanına giden Demir ailesi, Tıp Fakültesi hastanesi yetkililerinden bebeklerinin öldüğünü öğrendi. Bunun üzerine anne Zehra Demir memleketi Kastamonu'ya dönerken, baba İhsan Demir çocuğunun işlemlerini yapmak üzere Ankara'da kaldı.

Demir ailesi 1990 yılından bu tarafa çocuklarını öldü olarak bildi. Baba İhsan Demir'in bir ay önce hayatını kaybetmesi üzerine damat Yılmaz Aydın, kayınpederinin kaydını sildirmek için gittiği nüfus müdürlüğünde 18 yıldır ölü olarak bildiği eşinin kardeşinin hala sağ olarak nüfusta kayıtlı olduğunu fark etti. Durumu eşi İsmet Aydın ve kayınvalidesi Zehra Demir'e anlatan Yılmaz Aydın bebeği araştırmak için Ankara'ya gitti. Hastaneye başvuran Aydın, bebeğin ölü ya da sağ olduğuna dair hiçbir dosyaya ulaşamadığını savundu.

Zehra Demir, "Çocuğumu 18 yıldır ölü olarak biliyordum. Ancak damadım, ölen eşimin kaydını sildirmek için gittiği nüfus müdürlüğünde kızımın sağ olarak kayıtlı olduğunu öğrenmiş. Ne yapacağımı bilemiyorum. Evladımın yattığı hastanelere müracaat ettik ama bir sonuç alamadık. Kızım sağ mı, ölü mü bilmek istiyorum. Eğer kızım sağsa ona ulaşmak istiyorum" dedi.

Yılmaz Aydın ise baldızıyla ilgili bir ipucu bulunması için savcılığa başvuracağını belirterek, "Baldızımı, nüfus müdürlüğünde sağ olduğunu öğrendiğim günden beri arıyorum. Henüz bir ipucuna rastlayamadım. Baldızımın yaşadığına inanıyorum. Çünkü baldızım ölümü nüfus müdürlüğüne bildirilirdi. Ayrıca hastanelerde yaptığım araştırmada baldızımın ölümüyle ilgili bir dosyaya rastlayamadım. Baldızıma ulaşıncaya kadar mücadele edeceğim" diye konuştu.

(SÖ-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title