Haberler

Kastamonu Pmyo, 11'inci Mezunlarını Verdi

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, polislerin Türk Milletinin evlatları olduğunu söyledi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, polislerin Türk Milletinin evlatları olduğunu söyledi.

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu, 11. Dönem mezunlarını düzenlenen törenle verdi. Polis MYO binasında gerçekleştirilen törende onur ve gurur bir arada yaşandı.

464 polis adayının mezun olduğu Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) mezuniyet törenine Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Birim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertan Beşen, Emniyet Müdürü Sami Uslu, İl Jandarma Komutan Albay Tevfik Anzerlioğlu ile çok sayıda davetli ve aileler katıldı.

"POLİS, TÜRK MİLLETİNİN ÇOCUKLARIDIR"

Çağdaş toplumlarda polisin önemli görevler aldığını belirten Vali Erdoğan Bektaş, "Güvenlik ihtiyacı insanımızın en önemli ihtiyaçlarından biridir. İnsanımızın işinde evinde köyünde huzur içinde yaşaması için güvenlik ihtiyacı karşılamış giderilmiş olmak zorundadır. Bu iş içinde hukuk sistemimizin görevlendirdiği kurum polis ve jandarma teşkilatıdır. Bu nedenle polisimin hayatımızda önemli bir görev önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Bu fonksiyon her geçen günde artmaktadır. 2 yıllık bir eğitimden geçiriyoruz. Bu çocuklarımızdan bu hizmeti en iyi şekilde bekliyoruz. Kastamonu PMYO'nda bu eğitim en iyi şekilde verildi. Polis adaylarımızı çok ciddi çok düzenli gereğine uygun eğitim aldığına inanıyoruz. Artık buradan hayata ülkemizin her tarafına göndereceğimiz çocuklarımızı milletimizin hizmetine sunuyoruz. Polis, benim çocuğumdur, polis Türk milletinin çocuğudur. Türk milletinin hizmetindedir. Türk milletil adına Türk devleti adına kanunlarla kurallar çerçevesi içersinde kanunlar çerçevesinde güç kullanma yetkisine sahip bir kuruluştur. Polisi diğer güç kullananlardan ayıran şey üniformasıdır, kurallardır. Kurallar çerçevesi içersinde güvenlik hizmetini yapmak için güç kullanacaktır. Vatandan kendisini korumak için güç kullanmak içersinde olmasın. Eskiden herkes kendi güvenliğini sağlamak zorundaydı. Ama artık öyle değil. Güvenlik ihtiyacını polis ve jandarma sağlıyor. Bunu da en iyi şekilde yapıyorlar. Zamanı geldiğinde canı pahasına yapmaya devam ediyor. Bu yüzden polisin ve jandarmanın şehitleri vardır. Onları da bu vesile ile anıyoruz" dedi.

"POLİS, ADALETİN TEMELİDİR"

Polisin adaletin temelini oluşturduğunu vurgulayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, "Bazen bir polisin gözünün önünde bir kişi bir başkasını defalarca bıçaklıyor. Fakat polis memuru sadece suçlunun etrafından dönüp yapma etme diyor. Bu kişiyi silahla derhal yere indirme yetkisi görevi olduğu halde yapmıyor. Bunu mutlaka yapmalısınız. Bir yerden imdat isteniyorsa yangın, boğulma tehlikesi varsa mahkeme kararı olmadan bir eve girmeniz gerekiyorsa o eve girme yetkisine sahipsiniz. Buradan bir takım bilgilerle ayrılıyorsunuz. Fakat bilginizi daima yenilemezseniz hukukun devamlı içinde olmazsanız geride kalırsınız. Sizler öyle bir karar veriyorsunuz ki adaletin temelinde sizler varsınız. Başlangıcında sizler varsınız. Aşağından ilk anda sizin verdiğiniz karalar yanlış olursa yukarıda doğru bir karar verilmez. Hakimin kararı ile sizinkinin arasında hakim bir olayla ilgili kararla uzun zaman sonra karar verir. Fakat sizin bu kadar vaktiniz yok. Bazen 3 dakika bazen 5 dakika bazen de yarım içersinde karar vermek zorundasınız. Bu yüzden her zaman kendinize güveniniz olmalı ve daima bilgili olmalısınız" şeklinde konuştu.

"POLİS İLE VATANDAŞLAR KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEK İSTENİYOR"

Bir haftadır Taksim Gezi Parkı'nda cereyan eden olaylarda polis ile vatandaşların bir takım kesimler tarafından karşı karşıya getirilmek istendiğini aktaran MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, şöyle konuştu: "2 yıllık meslek yaşamını tamamlayıp ülkemizin değişik bölgelerinde bu milletin birlik, beraberlik ve bütünlüğü için görev yapacak kardeşlerime, yarınları ile alakalı hiçbir şekilde burunlarının bile kanamaması temennisinde bulunmak istiyorum. Çünkü sizler buradaki yeminlerinizle beraber bu ülkenin değerli vatandaşlarının huzuru, birliği ve beraberliği için çaba göstereceksiniz. Özellikle ülkemizde son 1 haftadır yaşanan olaylarda toplumumuzun huzuru bozulmak isteniyor. Toplumumuzun huzurunu bozmak isteyen bir takım insanların yönlendirmesi ile polislerimiz ile vatandaşlarımızın karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını Türk Milleti'nin görmesini arzu ediyorum. Bu ülke her şeyiyle bir bütündür. Ülkemiz asla bölünemez ve bayrağımız gönderden indirilemez. Genç polis kardeşlerimize meslek yaşamlarında başarılar dilerken, Evliye Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri'nin de dediği gibi "Gelişiniz Güle Güle, Gidişiniz Güle Güle, Her İşiniz Güle Güle" olsun diyorum."

Konuşmaların ardından polis adaylarının halk oyunu gösterisi yer aldı. Ardından dönem birincisi Aziz Günal, yaş kütüğüne ismini çaktı. Daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Mezuniyet töreni tören geçişinin ardından mezunların şapkalarını havaya fırlatmasıyla sona erdi. Tören sonunda mezun polis adayları "Kolbastı" müziği eşliğinde doyasıya eğlendi ve aileleriyle hasret giderdi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Hakkı Köylü Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

title