Haberler

Kastamonu'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Kastamonu ile Tosya ve Hanönü ilçelerinde yeni eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Kastamonu ile Tosya ve Hanönü ilçelerinde yeni eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy'un anıta çelenk sunmasıyla başlayan törenler, TOKİ İlkokulu'nda devam edildi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmad, okulların açılmasıyla birlikte bahçelerde, çocukların ve çiçeklerin açtığını söyledi.

Öğrenci olmadığı dönemlerde binaların kupkuru olduğuna işaret eden Vali Bektaş, "İyi ki varsınız. Okullarınızı da, bizi de, hayatımızı da neşelendiriyor, şenlendiriyorsunuz" dedi.

Hem öğretmenlerin, hem de velilerin katkılarına her zaman ihtiyaç duyulduğunu, çocuklarla geleceğin birlikte kurulacağına dikkat çeken Bektaş, şöyle konuştu:

"Eğitimimize çok önem veriyoruz. Hiç kimse, bu ülkede gerek hükümetin, gerek devletin, gerek sistemin, gerekse insanımızın eğitime önem vermediğini söyleyemez. Okullar açıldığı gün hayatın şekli değişiyor. Okullar kapandığı gün hayat bir başka şekil kazanıyor. Her şey okullarımıza yani geleceğimize ayarlı."

Aksoy da, Kastamonu genelinde 58 bin öğrencinin eğitim-öğretime başladığını belirterek, çocukların eğitim ve öğretimine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Tatil süresince okullarda eksikliklerin giderilmesi için uğraş verildiğini, binaların yeni döneme hazırlanabilmesi için her türlü fedakarlığın gösterildiğini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Hazırlıkları yaparken okullarda şu eksikliği hissettik. Kuru okul binaları hiçbir anlam ifade etmiyor. Çok bunaldığımız anlarda belki ah bir tatil olsa dedik. Ama birkaç gün geçince bu binaların çocuk olmayınca hiçbir önem taşımadığını gördük. Nasıl ki ruh çıkınca bir insan yaşamıyorsa, çocuklar olmayınca da okul binaları ruhsuz  kalıyor. Sizler bu gün okul binalarına ruh ve can verdiniz. Hepimizin büyük bir sevinç içerisinde olduğumuzu gözlemliyorum."

Aksoy, Eğitim ve öğretimdeki kalitenin artırılması için Mİlli Eğitim Bakanlığının değişikliklere gittiğini, müfredatın ve SBS'nin değiştiğini, bundan böyle öğrencilerin SBS yerine, yıl içerisinde normal sınav oluyormuş gibi sınavlara gireceklerini vurguladı.

Çocukların şiirler okuması ve halk oyunları ekibinin gösterileriyle tören son buldu.

Törene, Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı M.Saim Sayan, sivili toplum örgütü temsilcileri, bazı kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Hanönü

Hanönü ilçesinde Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Alkan ve öğrenciler Atatürk Anıtına çelenk koydular.

Alkan'ın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu, anaokulu öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği verildi.

Törene, ilçe Kaymakamı Mustan Barış İşler, Belediye Başkanı Şükrü Özün, Garnizon Komutanı Hüseyin Kahraman, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Özen, daire amirleri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Tosya

Tosya ilçesindeki törenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz tarafından, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, Tosya İlkokulu'nda devam etti.

Kaymakam Mehmet Türköz, okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okullara herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Okulun amacının sadece bazı bilgileri vermek değil, aynı zamanda öğrencileri eğitmek olduğunun altını çizen Türköz, şöyle devam etti:

"Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu ülke gelecek nesilde sizlerin yaptığı hizmetlerle daha güzel yerlere gelecek. Tüm yaşam sürecinin içinde sürekli okuyun. Kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. Kendiniz ve başkalarıyla yarışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Annenize, babanıza ve büyüklerinize karşı, saygılı olun. Okuyun, ülkenize, ailenize topluma faydalı birer birey olun. Unutmayın, neyi başaracağınız, neyi ne kadar istediğinize bağlıdır."

Öğrenciler tarafından  şiirlerin okunması ve çeşitli gösterilerin ardından tören sonra erdi.

Törene, Tosya  Garnizon Komutanı  Jandarma Yüzbaşı Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Bektaş Kastamonu Hanönü Tosya Yerel Haberler

title