Haberler

Kasiad'tan "Dünya Ticaretinin Yeni Dişlisi Türkiye" Toplantısı

Karabük ve Safranbolu İşadamları (KASİAD) Makine Metal Komitesi tarafından 'Dünya Ticaretinin Yeni Dişlisi Türkiye' konulu program düzenlendi.
Safranbolu Aygür Otel'de gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Arcelor Mittal Turkiye...

Karabük ve Safranbolu İşadamları (KASİAD) Makine Metal Komitesi tarafından 'Dünya Ticaretinin Yeni Dişlisi Türkiye' konulu program düzenlendi.

Safranbolu Aygür Otel'de gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Arcelor Mittal Turkiye danışmanı Erdal Alkış, Türkiye'nin son 10 yılda çok hızlı bir şekilde kulvar değiştirerek mesafe katettiği söyledi.

Alkış, bu mesafeyi kat edenlerin işadamları olduğunu da belirterek, "Çünkü bu toplumu oluşturan yegane unsur insandır. Öğrencisiyle, işadamıyla, sanayicisiyle sivil toplu kuruluşları, futbolcusu ile. Türkiye'de eskiden birileri bir yere geldiği zaman çok ulaşılmaz zor mertebeler gibi hissederdik. Dönem içerisinde kitle iletişim araçlarının da hızlı bir şekilde insanların içerisinde girmesi ile birlikte biz hayatın nasıl yorumlanacağını, nasıl yoğrulacağını öğrendik. Bu şekilde ülkeyi yönetenlerinde eline çok büyük bir malzeme geçmiş oldu. Dolayısıyla ülke her konuda mesafe kat etti. İşte bu mesafenin sayesinde biz dünya ile entegre olmaya başladık. 20 sene önce yurt dışına gitmek için ne gibi hayaller ve planlamalar yapardık. O zamanlarda yurt dışına gitmek çok zordu ama bugün 8 saatte kıtalar değiştiriyoruz. Globalleşen bir dünyada artık köy haline gelmiş dünyada biz ülke, fert yada firma olarak adını ne koyarsanız koyun dünyanın her yerinde kendimizi ifade edebilme yeteneğini bulduk. Biz kendimizi geliştirdik. Bu şekilde Türkiye çok ciddi adımlar attı. Bu adımlar sonucunda sanayimiz gelişti, gelecek nesillere çok daha iyi bir şekilde kendimizin sarf edeceği kanallar açtık. Bu gelişmişliğin temelinde sadece siyasi başarı yok sizlerin çok ciddi bir başarısı var" dedi.

Erdal Alkış, Karabük'e en son 2004 yılında geldiğini ve aradan geçen zaman zarfında Kayserileri kıskandıracak bazda şehrin büyük bir gelişme göstererek çağ atladığını görmekten de muştu olduğunu söyledi.

Konuşmalarının ardından KASİAD Makine Metal Komisyonu Başkanı Cenk Gedikoğlu tarafından Erdal Alkış'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Safranbolu Arcelor Karabük Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title