Haberler

Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın Merkeze Alınması Kentte Üzüntüyle Karşılandı

Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 12 kez alınan ve mahkeme kararı ile her defasında görevine dönen Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, bu kez dava açmayacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 12 kez alınan ve mahkeme kararı ile her defasında görevine dönen Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, bu kez dava açmayacak.

Kars'ta göreve başladığı 6 aylık süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü'nde önemli değişiklikler yapan ve Karslılar tarafından çok sevilen İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın 'Yeniden Yapılanma' projesi ile merkeze alınması kente üzüntü yarattı.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, döneminde 11 kez görevden alınarak kendi dalında bir rekora imza atan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Türkiye'nin değişik kentlerine yönetici ve öğretmen olarak atanmıştı. Son kararname ile Ankara'ya merkeze alınan Fevzi Budak'ın bu kararı eğitim camiası şaşkınlıkla karşılandı. Fevzi Budak'ın Ankara'ya alınmasını değerlendiren çok sayıda eğitimci; "Budak Kars'ta kısa sürede çok güzel işler yaptı. Bizler onun tecrübelerinden faydalanıyordu. Bizlere her zaman kapısını açtı. Tecrübelerini bizlere aktarıyordu. Hepsinden önemli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kimlik kazandırmıştı" diye duygularını dile getirdi.

Her seferinde Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'nin kararı ile Erzurum'a dönen Fevzi Budak, geçen yıl 24 Şubat'ta 12. kez görevden alınarak, boş bulunan Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tayin edilmişti. Göreve başladığı Kars'ta tecrübeleriyle başta Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri ve öğretmenlere kılavuz olan 45 yıllık eğitimci Fevzi Budak,

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in hayata geçireceği 'Yeniden Yapılanma' projesi çerçevesinde Ankara'ya alındı.

Proje kapsamında 65 ilin milli eğitim müdürü değiştirilirken bazıları Ankara'ya alındı. Yaklaşık 27 yıl aradan sonra geçen yıl Kars'a atanan ve idare mahkemesinde dava açan Fevzi Budak'ın, önümüzdeki hafta kararın tebliğ edilmesinin ardından görevini devredeceği ve Ankara'ya gideceği belirtildi. Yaş haddinden emekliliğine az süre kalan Budak'ın, yakılarına bu kez dava açmayacağını emekliliği bekleyeceğini söylediği kaydedildi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fevzi Budak Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title