Haberler

Kardeş Şehir Brindisi'den Amasyalılara Davet

Amasya ile Kardeş Şehir Olmaya Hazırlanan İtalya'nın Brindisi Kenti Yöneticileri Papa'nın Kentlerine Yapacağı Ziyarette Amasyalıları da Yanlarında Görmek İstediklerini Belirterek Davet Mektubu Gönderdi.

Amasya ile kardeş şehir olmaya hazırlanan İtalya'nın Brindisi Kenti yöneticileri Papa'nın kentlerine yapacağı ziyarette Amasyalıları da yanlarında görmek istediklerini belirterek davet mektubu gönderdi.

Roma Dönemi'nde Amasya'da yaşayan ve 22 yaşında öldürüldüğü için Hristiyanlar tarafından 'Aziz' ilan edilen Amasyalı Aziz Teodor'un adına yapılmış bir kilisenin bulunduğu ve Hristiyanların Aziz Teodor'un koruduğuna inandığı İtalya'nın Brindisi kenti ile Amasya arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmak üzere.

İtalya'nın bir liman kenti olan ve çizmenin topuğunda bulunan Brindisi kentinde belediyenin büyük desteği ile faaliyet gösteren Teodora D Amesia İtalya-Türkiye Dostluk Derneği, Roma Büyükelçiliği'ne resmi başvuruda bulunarak Amasyalı Teodor'un kenti olan Amasya ile kardeş şehir olma isteğinde bulunmuşlardı. Kardeş şehir olma isteğini meclisinde görüşen Amasya Belediyesi bu teklifi kabul ederken, yeni kardeşten bir teklif daha geldi.

14-15 Haziran tarihinde Papa Aziz XVI Benedetto'nun Brindisi'ye bulunacağı ziyarette kardeş şehir olan Amasyalıları kentlerinde görmek istediklerini belirten Teodora D Amesia İtalya-Türkiye Dostluk Derneği yetkilileri, Roma Türkiye Büyükelçiliği'ne gönderdikleri bir mektupla bu davetlerini iletirken, bu daveti kabul ettiklerini belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, belediye içinde oluşturulan bir komisyonun gelen davet üzerine Brindisi'ye gideceklerini söyledi.

Brindisi Belediyesi'nin kardeş şehir ilişkilerinden sorumlu encümen azası Dott. Rodolfo Gatti, gönderdiği mektubunda Teodora D Amesia İtalya-Türkiye Dostluk Derneği girişimleri ile yakından ilgilenen Piskopos Mon. Rocco Talucci'nin piskoposluğunun 20. yılında kendisine hazırlanan plaketin takdimi vesilesiyle Brindisi'ye gelecek olan Papa'nın ziyareti esnasında Amasyalı yerel makamların katılımıyla zenginleştirilmesine önem verdiğini ifade etti.

(DY-SA) 26.05.2008 17:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title