Haberler

Karaman'da Süt Sağım Makinesi Dağıtımı

Güncelleme:

Karaman'da hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla Karaman'ın Bozkandak köyünde hayvan üreticilerine süt sağım makinesi dağıtıldı.

Karaman'da hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla Karaman'ın Bozkandak köyünde hayvan üreticilerine süt sağım makinesi dağıtıldı.

Merkeze bağlı Bozkandak köyünde düzenlenen tören Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztirtaki ile süt sağım makinesi alacak üreticiler ve davetliler katıldı. Törende konuşan Karaman Valisi Murat Koca, Karaman için tarım ve hayvancılığının önemini vurgulayarak, çiftçilerin refahı ve gelirlerinin yükseltilmesi için bu tür projelere desteklerinin süreceğini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztirtaki ise, Karaman hayvancılığının geliştirilmesi ve hayvan yetiştiricilerinin gelirlerinin arttırılması için İl Özel İdaresi ile birlikte çift sağım başlıklı ve yedek güğümlü süt sağım makinesi projesini uygulamaya koyduklarını belirtti.

Yüzde 50'si İl Özel İdaresi tarafından desteklenen proje kapsamında alımı yapılan 162 adet süt sağım makinesinin toplam bedelinin 149 bin 850 lira olduğunu ifade eden Öztitryaki, "Proje kapsamında bu maliyetin yarısı da üreticiler tarafından karşılanmıştır. 2014 yılı içerisinde Göksu ve Taşeli Bölgemizdeki dağ köylerimizin kalkınması için ayrı ayrı hazırladığımız ve 10 milyon Euro büyüklüğünde bir değere sahip Kırsal Kalkınma Projemizin çalışmalarını sürdürmekteyiz. Dağ köylerimizde arazi yapısının küçük ve parçalı olması nedeniyle gelir durumu ova köylerine göre daha düşük kalmaktadır. Bu köylerimizde gelir seviyesinin düşük olmasının bir nedeni de küçük aile işletmeleri şeklinde yapılan tarım ve hayvancılığın günümüzün tarımsal teknolojilerinin etkin olarak kullanılamamasındandır. Bu bağlam da elde edilen sütlerin sağlıklı ve hijyenik ortamda üretilmesini sağlamak için dağıtımın gerçekleştirdiğimiz süt sağım makineleri, elde edilen sütün kalitesini ve değerini arttırarak, köylümüzün kalkınmasını sağlayacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından üreticilere süt sağım makineleri dağıtıldı. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title