Haberler

Karaman'da " Kömür Biter, Petrol Biter, Güneş ve Rüzgar Hepimize Yeter " Projesi

Karaman'da Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu tarafından hazırlanan "Kömür Biter, Petrol Biter; Güneş ve Rüzgar Hepimize Yeter" adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Karaman'da Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu tarafından hazırlanan "Kömür Biter, Petrol Biter; Güneş ve Rüzgar Hepimize Yeter" adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Tanıtım programına, Karaman Valisi Murat Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Karaman'ın güneş enerjisi bakımından önemli bir merkez olduğunu söyleyen Vali Koca, hafta dolayısıyla öğrencilerin güzel bir projeye imza attığını ifade etti. Vali Koca,"Sloganımız 'kömür biter, petrol biter, güneş ve rüzgar hepimize yeter.' Yenilenebilir enerjinin ne olduğunu daha minik yavrularımıza hayatın ilk yıllarında öğrettiğimiz, aynı zamanda tasarrufu da öğrettiğimiz güzel bir slogan. Güneş enerjisinden ışığın nasıl üretildiğini gördük. Karaman deyince biz enerjinin merkezi diyoruz, Türkçe'nin başkenti denmesinin yanı sıra yenilenebilir enerjinin de başkenti olarak nitelendiriyoruz. Karaman'da burada bu güzel imkanlar ve enerji potansiyeli varken en kısa zamanda da üretime başlayacağız" dedi.

Proje sorumlusu okul öncesi öğretmeni Merve Uzun ise konuşmasında projenin amacının öğrencilere tasarrufu sağlamak olduğunu belirterek, "Onları daha bu yaştan yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneltmek istiyoruz. Biz öğrencilerimize soyut kavramları öğretirken, onları somutlaştırırız. Çocuklarımızın katılımıyla projemizi beraber yaptık" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından tasarlanan enerji maketleri protokol üyeleri tarafından incelendi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Çokdinç Murat Koca Sarıkaya Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title