Haberler

Karaman'da Gençlik Konferansı

Karaman'da, "Gençlerin Suç İşlemelerinin Önlenmesinde Ebeveynlere Düşen Görevler" konulu bir konferans düzenlendi.

Karaman'da, "Gençlerin Suç İşlemelerinin Önlenmesinde Ebeveynlere Düşen Görevler" konulu bir konferans düzenlendi.

Polisevi'nde gerçekleşen konferansa İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, emniyet mensupları ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Sait Çamlıca, "Çocukları ve gençleri kaybedersek biriktirdiğimiz paralar, evler arabalar, yaptığımız hiçbir şey ifade etmez" dedi.

Çamlıca, daha bıyıkları bile terlemeyen ama cinayet suçundan hapiste olan çocukların bu duruma gelmelerinde en büyük etkenin anne ve babaların olduğunu ifade etti. Çamlıca, "Çocukları suçlamak kolaydır. Ama sebebini araştırmazsanız o toprakta yetişen çiçekleri suçlayarak hiçbir yere varamayız. Toprağı araştırarak havayı suyu her şeyiyle ilgilenen bahçıvan o çiçeği yetiştirirken nerede hata yaptığını görmek zorunda. Anne-babada, öğretmende bahçıvandır. Yani bir çocuğun yetişmesinde etrafında yaşayan herkes sorumludur. Toplum olarak çocuğa bakış açımız o kadar bozuldu ki, herkes çocuğu takdir-teşekkür alması gereken bir makine gibi görüyor. Bazı eğitim sistemini yaprak testle çözen bir makineye dönüştürmeye çalışıyor. Sanki iyi çocuk takdir alan, üniversiteyi kazanan, üniversiteyi bitiren bir çocukmuş gibi algımız var. Çocuk yetiştirmek, insan eğitmek deyince sadece çocuğun diploma alması merkezli çalışmalar yapıyor, anne babanın çocuktan sadece bunu bekliyor olması asli duygularımızdan bir tanesi. Çocuklar bütün davranış kalıpları anne-babadan alır. Çocukların ders çalışmaması evdeki kavganın temel sebebi. Bu sebepten dolayı çocukları anne-babanın ilişkisi kopmaya başlıyor. Çocuklar ders çalışmayı sevmez. Niye sevmez. Bunun bir tek doğru cevabı var. Çünkü ders çalışmak sıkıcı bir şeydir. Ama ders çalışmakta bir alışkanlıktır" dedi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Gökmen Lütfü Sönmez Çamlıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title