Haberler

Karaciğer Nakli ile Yeniden Hayata Döndü

Kütahya'nın Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü'nde bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Hüseyin Karaca, karaciğer nakli ile yeniden hayata tutundu.

Kütahya'nın Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü'nde bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Hüseyin Karaca, karaciğer nakli ile yeniden hayata tutundu.

Yıllardır kadavradan karaciğer nakli bekleyen Hüseyin Karaca, kız kardeşinin gönüllü doner olmasıyla transplantasyon yöntemiyle kız kardeşinden nakledilen karaciğerle yeniden hayata döndü. Karaca'nın nakli, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Karaciğer Organ Nakil Birimi'nde Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu başkanlığındaki Doç. Dr. Tarkan Ünek, Yrd. Doç. Dr. Mücahit Özbilgin, Uz. Dr. Tufan Egeli'den oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi.

Nakilden sonra hayata yeni bir başlangıç yaptığını söyleyen Hüseyin Karaca, "Önce Allah'ıma şükrediyorum ve sonra kendi hayatını riske atarak bana canlı donör olmayı kabul eden ve canından bir can, karaciğerinden bir parça vererek beni yeniden hayata bağlayan kız kardeşim Ferdane Bilgili 'ye vesile olmasından dolayı ikinci bir hayat borçluyum. Allah kardeşimden razı olsun. Kardeşliğimiz bir kat daha perçinlendi. Beni yeniden hayata bağladı. Allah ne muradı varsa versin. En çokta memleketim Domaniç'imin havasını, köyümün suyunu, çocuklarımı, sevdiklerimi, işim ve arkadaşlarımı özledim. Bir an önce işimin başına dönmeyi istiyorum" diye konuştu.

Karaca, 13 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğünü ve yapılan nakille tamamen sağlığına kavuştuğunu söyledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Hüseyin Karaca Domaniç Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title