Haberler

Karabük'ün Swot Analizi Masaya Yatırıldı

Karabük Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Prodüktivite Merkezi İşbirliği ile Gerçekleştirilen Karabük'ün Ekonomik ve Gelişmede Güçlü ve Zayıf Yönleri, Fırsatlar ve Tehditler Başlıkları Altında İngilizce Terimlerinin Baş Harflerinden Oluşan "Swot Analizi" Toplantısı Karabük Valiliği Toplantı Salonun Gerçekleştirildi.

Karabük Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Prodüktivite Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen Karabük'ün Ekonomik ve Gelişmede Güçlü ve Zayıf Yönleri, Fırsatlar ve Tehditler başlıkları altında İngilizce terimlerinin baş harflerinden oluşan "SWOT Analizi" toplantısı Karabük Valiliği toplantı salonun gerçekleştirildi.

Karabük Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Prodüktivite Merkezi işbirliği ile düzenlenen ve Karabük ilinde kurumsal işlerliği, rekabet gücü, sektördeki konum, piyasadaki dış tehditlerin varlığı gibi iç ve dış değerlendirmelerin konuşulduğu SWOT Analizi toplantısı Valilik Toplantı salonunda Vali Can Direkçi, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Akyüz, Meclis Başkanı Ahmet Soykök, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dayı, SMYO Müdürü Doç Dr. Ahmet Gürbüz ilgili Kurum Müdürleri ve bazı Oda Başkanlarının katılımı ile yapıldı. Milli Prodüktivite Merkezi Uzmanları Dilek Berbil, Elif Sandal Ünal ve Şirin Müge Kavuncu'nun konuşmacı olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Can Direkçi, "İlimizde imalat sanayi, verimlilik, teknolojik gelişme ve yapısal özellikler yönünden incelendiğinde reel sektördeki üretim, istihdam ve emek verimliği değişimleri, diğer yandan ülkemizde yine teknolojik ve verimlilik odaklı büyüme için izlenmesi gerekli makro ve mikro politikalarda mutlaka ortaya konması, değerlendirilmesi, üretim yapacak ilimizin analizinin yapılması bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.

Vali Can Direkçi'nin konuşmasının ardından Milli Prodiktivite Merkezi uzmanlarından Dilek Berbil tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Berbil sunumda, "Bir yönetim danışmanlığı olan ve 'Strengths-Güçlü Yanlar', 'Weaknesses-Zayıf Yanlar', 'Opportunities-Fırsatlar', 'Threats-Tehditler' sözcüklerinin baş harfleri kullanılarak isimlerinden SWOT Analizi, gerçekleştirildiği birim açısından mevcut ve gelecekteki amaçlara ulaşabilmek için stratejik yönelimleri tanımlamak amacıyla yapılan bir çalışmadır. SWOT Analizinde, bir yandan dış dünyadaki gelişmeler göz önünde tutularak, içinde bulunulan ve gelecekteki durumu etkileyecek fırsat ve tehditler belirlenmekte, bu ortamda elde edilen bilgiler ışığında başarıya ulaşabilmek ve bunu sürdürebilmek için mevcut yapıdaki güçlü ve zayıf yönler tartışılarak ortaya çıkarılmaktadır. Toplantı, karar alıcı pozisyonlarda bulunan kişilerin katılımıyla, MPM uzmanı moderatörler eşliğinde bir tür 'Beyin fırtınası' yönteminden yararlanılarak gerçekleştirilmektedir. Kurumsal yapının bir takım kriterlere tabi tutularak incelenmesi teknikleri, modern iş yönetiminin elinden düşmeyen araçlarıdır. Bu sayede o kurumun şu anki durumu, doğru işleyip işlemediği kolaylıkla belirlenmiş olur. Bu tekniklerden biri olan 'SWOT Analizi', firmanızın kurumsal işlerliği, rekabet gücü, sektördeki konumu, piyasadaki dış tehditlerin varlığı gibi iç ve dış değerlendirmelerin yapılabildiği en etkili değerlendirme yöntemlerinden biridir" dedi.

Daha sonra Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz ise Karabük iline yönelik 3 ay içersinde hazırlandığı 330 sayfadan oluşan verilerin sunumunu yaptı. Ardından Karabük'ün güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatlar ve tehditler ele alınarak değerlendirildi.

(YE-ET-Y) 30.06.2008 15:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title