Haberler

Kara Perşembe'de 207'inci Hafta

Güncelleme:

Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediye çalışanları tutuklu Başkanları için her hafta gerçekleştirdikleri eylemlerini bu haftada sürdürdü.

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi çalışanları cezaevinde tutuklu bulunan Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve Kürt siyasetçileri için yaptıkları 'Kara Perşembe' eyleminin 207'incisini gerçekleştirdiler.

Belediye hizmet binası önünde yapılan açıklamaya Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, başkan yardımcıları Aynur Yılmaz, İhsan Avcı, Barış Anneleri, meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

8 Mart dolaysıyla açıklamayı kadın çalışanlar adına yerel kadın kıyafetle Pınar Öner tarafından yapıldı. Öner açıklamasında, "Binlerce Kürt siyasetçi doğanın uyanışı baharı cezaevlerinde hukuksuz bir şekilde tutuldukları için görmeyecekler. Bu arkadaşlarımız hükümetin paralel yapının ele geçirdiği söylemlerini dile getirdiği emniyet ve yargı kararıyla cezaevinde beş yılı aşkındın rehin tutuluyorlar. Aynı şekilde cezaevlerinde hasta tutsakların sorununun çözümü konusundaki hükümetin ve yetkililerin sessizliği yaşanabilecek ölümlerle sürecin olumsuz yönde etkileyeceği kaygısının görmeleri çağrısında bulunuyoruz. Hevsel bahçelerinde doğa katliamı karşısında halkımızın göstermiş olduğu direniş selamlıyoruz"şeklinde konuştu.

Önder açıklamasının sonunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı ve 8 Mart günü Diyarbakır'da İstasyon Meydanında yapılacak kadın mitingini katılım çağrısı yaptı. Eylem beş dakikalık oturma eylemiyle sone erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Zülküf Karatekin Kayapınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title