Haberler

Kanser Hastası Kızın Dileğini Yerine Getirdi

- Kanser hastası kızın dileğini yerine getirdiMUŞ - Muş'un Malazgirt ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki kanser hastası Arzu Kaya'nın isteğini Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı yerine getirdi.

- Kanser hastası kızın dileğini yerine getirdi

MUŞ - Muş'un Malazgirt ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki kanser hastası Arzu Kaya'nın isteğini Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı yerine getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan baba Enver Kaya, Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı'ya teşekkür ederek kızının dileğini yerine getirdiği için mutlu olduğunu ifade etti. Baba Kaya, kanser hastası kızı Arzu Kaya'ya Malazgirt Kaymakamlığı tarafından banyo ve tuvalet yapıldığını belirtti. Saltukgazi mahallesindeki evinin banyosu ve tuvaletinin olmadığını ve tuvaletinin dışarıda olduğu için gece lavabo ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya gittiklerini ifade eden baba Kaya, "Çocuklarım gece dışarıya çıkmaya korkuyorlardı. Kanser hastası kızımla birlikte Malazgirt Kaymakamı Sayın Soner Kırlı'yı makamında ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında, "benden bir isteğiniz var mı" dedi. Kızımda kendisine "evimizde banyo ve tuvalet yok" dedi. Sağ olsun kaymakamız kızımın isteğini yerine getirdi. Evinizin hemen yanına banyo ve tuvalet yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına talimat verdi. Vakıf Müdürümüz Sayın Yakup Bozkurt'ta banyo ve tuvalet için gerekli tüm yardımları yaptı. Evimizin hemen yan tarafında banyo ve tuvalet yapılacağı için çok mutluyuz. Artık hasta kızım ve diğer çocukların gece dışarı çıkmak zorunda kalmayacaklar. Yardımlarını bizden esirgemeyen büyük devletimize ve mülki amirimize çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Ailece çok mutluyuz" dedi.

"Kızım tüm tedavi imkanlarına rağmen bir türlü iyileşemedi"

Kızının doğuştan kanser hastası olduğunu, doktorlara götürdüklerini fakat doktorların hiçbir tedavi imkanı olmadığını kendisine söylediklerini ifade den baba Kaya, "Kızımın vücudunda iki tane ve kafasında bir tane kanser nodülü var. Yapılan tüm tetkiklere rağmen zayıf olan vücudu ameliyatı kaldıramadığı için kaldırmadığı için, ameliyata izin vermediler. Muş Valiliği ve Malazgirt Kaymakamlığı tarafından tam teşekküllü hastanelere gönderirdik, fakat orada yapılan tüm tetkiklere rağmen kızımın tedavi imkanının olmadığını söylediler. Dünyamız karardı biz de kızımla birlikte evimize geldik. Artık tek derdimiz Arzu kızımızın mutlu olması. İlçe kaymakamız her zaman bizim halimizi soruyor ve her daim yardımlarını bizden esirgemiyor" şeklinde konuştu.

Kızının her gün güzünün önünde erimesine çok üzüldüğünü ifade eden anne Gülşen Kaya, "Malazgirt kaymakamından Allah razı olsun bizi çok mutlu etti. Eşim ve kızım Malazgirt kaymakamına gittiler. Bu konuyu makamında dile getirdiler. İlçe kaymakamız sagolsun bizlere yardımcı oldu. Çocuklarım için ve hasta kızım arzu için banyo ve tuvalet yaptırıyor. Bütün masraflarını karşıladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kızımın hiçbir tedavi imkanı yok. O yüzden de kızımın son günlerinde rahat etmesini istiyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Zor durumdayız. Kocam çobanlık yaparak bize bakıyor. Devletimiz bize her türlü yardım ediyor. Devletimizden Allah razı olsun çok teşekkür ediyoruz. Kızımın mutluğuyla mutlu olamaya çalışıyoruz" dedi.

"Okuyup ileride doktor olmak istiyorum"

Küçük yaştan beri amansız hastalığa yakalanan Arzu Kaya ise, ilçe Kaymakamı Soner Kırlı'ya çok teşekkür ettiğini dile getirdi. Hasta kız Arzu Kaya,"Babamla birlikte ilçe Kaymakamız Sayın Soner Kırlı'yı ziyaret ettik. Bana ne ihtiyacım olduğunu sordu. Bende evimizde banyomuz ve lavabomuz yok dedim. Gece dışarıya çıkmaya korkuyorum dedim. Bu konuda bize yardımcı olun dedim. Sayın Kaymakamımız da bize bu konuda yardımcı oldu kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun. En azından artık banyo ve tuvaletimize evimizin içinden girebileceğiz. Benim için her türlü tedavi imkanı sakladılar. Gittiğim her yerde benim için ne gerekirse yaptılar. Herkese çok teşekkür ediyorum. Okuyup ileride doktor olmak istiyorum Aileme bakmak istiyorum. Benim gibi hasta çocuklara çocuklar iyileştirmek istiyorum "dedi.

(VE-ŞAK-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Kaya Malazgirt Arzu Kaya Kırlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title