Haberler

Kaman'da Servis Şoförleri Kontak Kapattı

Güncelleme:

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, servis şoförleri iki aydır paralarını alamadıkları gerekçesi ile kontak kapatma eylemi yaptı.

Kaman İlçesinde servis şoförleri iki aydır paralarını alamadıkları gerekçesi ile kontak kapatma eylemi yaptı.

İlçede taşımalı servisle okula giden öğrenciler mağdur olurken Kaman ilçesinde eylemi duyan siyasi parti mensupları da şoförlerin yanına gelerek eyleme destek oldu.

Kaman ilçesinde öğrenci taşıması yapan servisçiler, İki aydır ücretlerini alamadıklarını gerekçe göstererek eylem yaptı.

Araçlarını Kaymakamlık binasının önüne çekerek, öğrencileri taşımayan servis şoförlerine ilçede bulunan AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler destek vererek şoförlerin sıkıntılarını dinleyerek çözüm yolu aradı.

Taşımalı öğrencileri okullarına götüren servisçiler adına bir açıklama yapan Birlik Tur temsilcisi Hüseyin Şimşir, "İki aydır servis ücretlerimizi sudan bahaneler ile alamıyoruz. Birde araçlarımızın birçoğunda D4 taşıma belgesi yok.

Bu sebepten dolayı sürekli Emniyet ve Jandarma bize bin 39 lira ceza kesiyor. Araçlarımızın aylık geliri bin 400 lira, ayda bir kez bin 39 lira ceza keserler ise bu işi biz neden yapalım.

D4 taşıma belgesi için Türkiye Şoförler Federasyonu ulaştırma Bakanlığı ile mahkeme durumundadır.

Bizde belge almak için bu işin neticelenmesini bekliyoruz. Belgenin maliyeti 6 bin 800 lira, hemde 3-4 ayda çıkıyor.

Hatırlanacağı üzere, Okulların ilk açıldığında biz ücretlerin düşük tutulması ve bu tür gerekçeler ile ihaleye girmedik. 15 gün sonra bizi çağırdılar, öğrenciler ortada kalmıştı. Bizde sözleşmeyi yaptık. O zaman bunları biliyorlardı. Şimdi bu cezalar niye, Eylemimiz, kalıcı çözüm sağlanıncaya kadar devam edecektir" dedi.

Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, beraberinde İlçe Özel İdare Müdürü Menderes Doğan, Emniyet Müdürü M. Selçuk Özer, Jandarma Komutanı İzzet Şeref, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Dağıstan ve servisçilerin temsilcisi Hüseyin Şimşir ile bir toplantı gerçekleştirerek konuyu dinledi.

İlçe Kaymakamlık binası önünde gerçekleştirilen eylem, şoförlerin alacaklarının ödenmesinin taahhüt edilmesi üzerine sonlandırıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Ak Parti Kırşehir Kaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title