Haberler

"Kalkınmada Eğitim, Öğretmenin Rolü ve Atatürk'ün Eğitime Verdiği Önem" Konulu Konferans

Samsun'un Bafra İlçesinde, Bafra Lisesi Mezunları Derneği Tarafından "Kalkınmada Eğitim, Öğretmenin Rolü ve Atatürk'ün Eğitime Verdiği Önem, İdealist Öğretmen Kuşakları" Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bafra Lisesi Mezunları Derneği tarafından "Kalkınmada Eğitim, Öğretmenin Rolü ve Atatürk'ün Eğitime Verdiği Önem, İdealist Öğretmen Kuşakları" konulu bir konferans düzenlendi.

Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Eğitim Araştırma ve Geliştirme Vakfı Başkanı emekli öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık katıldı. Bafra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hasan Davran, milli eğitime hizmet yolunda engel tanımayan, yokluk içinde varlık yaşayan yarım asırlık öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın meslek ve hizmet hayatının onur verici olduğunu söyledi.

Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise yaptığı konuşmada, insanların çalışmasında birbirlerini sevmesi halinde istenilen noktayı yakalayacağını kaydetti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu da, "Öğretmenlik mesleğini seve seve seçen, Anadolu'nun her yerinde, ıssız dağ köylerinde görev yapmayı ideal edinen, karda, yağmurda, çamurda yaya olarak göreve gelebilen, her türlü yoksunluğa katlanarak yılmadan, yorulmadan emek veren Hüseyin Hüsnü Tekışık öğretmenlik ve müfettişlik yapmıştır. Öğretmen ise toplumun birinci temelidir. En iyi eğitim ise öğretmenden geçer" dedi.

60 yıllık eğitimci Hüseyin Hüsnü Tekışık, "Bir ülkenin kalkınmasında ve çağdaşlaşmasında, toplumun huzurlu yaşamasında temel faktör insan ve o insana verilen eğitimdir. Eğitimde temel faktör ise öğretmendir. Kurtuluş Savaşı'nı kazanan Atatürk ve arkadaşları, vatanın ve milletin gerçek kurtuluşunu eğitimden ve bunu gerçekleştirilecek olan öğretmenlerden bekliyorlardı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu konuda 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Bir toplum millet olabilmek için mutlaka eğitimcilere, öğretmenlere muhtaçtır' diyor. Evet bir ülkenin gelişimi eğitimci öğretmenlerden geçer. Eğitimde kalitenin artırılabilmesi, öğretmenin meslek içinde kendini devamlı yetiştirmesine bağlıdır. Bir öğretmenin mesleğiyle ilgili bilgileri hizmet öncesi eğitimde öğrenmesi ve o bilgilerle meslek hayatını devam ettirmesi imkansızdır. Çünkü içinde bulunduğumuz 21. yüzyıl bilgi çağıdır. Bu yüzyıl, bilgiyi üreten, uygulayan ve değerlendiren ülkelerin yüzyılıdır. Bilgi çağının toplumu bilgi toplumudur.

Bilgi toplumunda bilgi en önemli temel unsur ve temel kaynaktır. Bilgi toplumu, bilgiyi üreten, değerlendiren, sorunlarını belirlemede ve çözmede bilgiyi kullanan toplumdur" diye konuştu.

(NA-MAY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title