Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de Açıklaması

"Uzun yıllardır çekirdekten yetişen, il başkanlığı, belediye başkanlığı, başbakanlık gibi birçok alanda milletimize hizmet etmiş Sayın Başbakanımız 12'nci cumhurbaşkanı adayımız" "Hep milletle bugünlere gelmiş bir insan. Bugünden sonra da inşallah milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olarak inanıyoruz.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çekirdekten yetişen, il ve belediye başkanlığı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok alanda millete hizmet ettiğini belirterek, "Hep milletle bugünlere gelmiş bir insan. Bugünden sonra da inşallah milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olarak inanıyoruz ki milletimize, ülkemize hizmete devam edecek" dedi.

Bingöl Belediyesince Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulunun bahçesinde kurulan iftar çadırında vatandaşlara yemek dağıtan, ezanın ardından orucunu açan Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, ramazanın toplumdaki dayanışma ve yardımlaşma duygusunu geliştirdiğine dikkati çekerek, "Bu mübarek günler, insanların bir taraftan nefsini terbiye etmesini, bir taraftan da yardımlaşmayı, dayanışmayı, fakirin, yoksulun halinden daha iyi anlamasını, gerek iş dünyamızda, gerekse toplum hayatımızda daha fazla güzelliklerin oluşmasını sağlayan bereketli günler. Hayırlı, mübarek olsun diyorum" ifadesini kullandı.

"Ramazanda hayatın ritmi değişiyor"

Bingöl gibi küçük şehirlerde ramazanda insanların davranış biçimlerinin değiştiğini vurgulayan Yılmaz, ramazanın Bingöl'de farklı güzellikte olduğunu dile getirdi.

"Özelikle Bingöl gibi illerimizde, bütün ilin, atmosferin değiştiğini görüyorsunuz, hayatın ritmi, insanların davranış biçimi değişiyor" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir yandan gün boyu orucun getirdiği farklı atmosfer, iftardan sahura kadar çok canlı şekilde insanların o zaman dilimini yaşaması, bütün bunlar hakikaten ramazanın güzellikleri. Tabii bu ayda yapılan ibadetler, yapılan güzel hayır işleri bu aya ayrı güzellik, bereket katıyor. Bir kez daha bütün İslam aleminin ramazan ayını tebrik ediyorum. Ülkemizin, milletimizin ramazanını tebrik ediyorum. Bu güzelliklerle de yüce Rabbimizden bizi bayrama ulaştırmasını niyaz ediyorum.

Toplumun mutluluğu ve huzuru  için toplumdaki dengeler çok önemli. Adalet, çok önemli, herkesin beli oranda toplumdaki beli nimetlerden faydalanması son derece önemli. İnsanların bencillikten çıkarak, çevrelerine manevi veya maddi, her açıdan söylüyorum, ulaşmaları son derece önemli. Bu ayda ben de bunu tavsiye ediyorum. İftarlarımızı açarken hep belli çevrelerde olmayalım, çevrelerimizin dışına biraz çıkalım, daha farklı kesimlerle iftar, sahur yapalım. Bu ayı da bu anlamda bereketli kılalım."

Cumhurbaşkanı seçimi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soru üzerine Yılmaz, "Uzun yıllardır çekirdekten yetişen, il başkanlığı, belediye başkanlığı, başbakanlık gibi birçok alanda milletimize hizmet etmiş Sayın Başbakanımız 12'nci cumhurbaşkanı adayımız. Hep milletle bugünlere gelmiş bir insan. Bugünden sonra da inşallah milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olarak inanıyoruz ki milletimize, ülkemize hizmete devam edecek" şeklinde konuştu.

İlk defa halkın doğrudan seçimiyle cumhurbaşkanını tayin edeceklerine dikkati çeken Yılmaz, geçmişte hep kriz yaşandığını, birtakım vesayetçi sistemin devreye girdiğini anlattı.

Yılmaz, milletin bunların bedelini ödemek zorunda kaldığına işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Sosyal ve siyasal olarak bedeller ödemek zorunda kaldık ama bu kez çok şükür öyle bir sorunumuz yok. 3 aday var. Seçime gidiliyor ve halkımız tercihini sandıklarda ortaya koyacak. İnanıyoruz ki ilk turda halkımız büyük destekle, teveccühle 12'nci cumhurbaşkanı olarak Sayın Başbakanımızı belirleyecek. Ondan sonra cumhurbaşkanlığı daha farklı devam edecek çünkü artık doğrudan halkın seçtiği cumhurbaşkanı olacak. Halkın iradesi daha ağırlıklı şekilde yönetime yansımış olacak. Sadece bu seçimde değil, bundan sonraki seçimlerde de bu heyecanı hep birlikte yaşayacağız."

Yılmaz, yurt dışındaki vatandaşların ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmasının önemli bir yenilik olduğunu kaydederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu seçimlerin diğer farkı da şu, sadece yurt içindeki vatandaşlarımız değil, yurt dışındaki vatandaşlarımız da ilk defa oy kullanmış olacak. Bu da gerçekten çok önemli bir yeniliktir. Dünyanın dört bir yanında vatandaşlarımız bu seçimde gidip oylarını kullanmış olacak. Hem o vatandaşlarımızın vatandaşlık haklarını kullanmanın önü açılacak hem de siyaset kurumu artık dış dünyada yaşayan vatandaşlarımıza karşı çok daha duyarlı hale gelmiş olacak."

İftar programına Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, diğer yetkililerle vatandaşlar katıldı. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title