Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Bakan Yılmaz: "367 krizini, ülkenin nasıl istikrarsızlıklara sürüklendiğini hepiniz hatırlıyorsunuz. İşte biz bir daha böyle istikrarsızlıklar olmasın, bir daha birileri gelip karışmasın vesayetçi sistem Türkiye’ye rota çizmesin diye yönetimi değiştirdik ve referandumda da halkımız bunu onayladı" "Bundan sonra artık kimse 367’lere sığınamayacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, geçmişte cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan 367 krizinin ülkeyi istikrarsızlığa sürüklediğini belirterek, "İşte biz bir daha böyle istikrarsızlıklar olmasın, bir daha birileri gelip karışmasın, vesayetçi sistem Türkiye'ye rota çizmesin diye yönetimi değiştirdik ve referandumda da halkımız bunu onayladı" dedi.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı'nca Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesislerinde verilen iftara katılan Bakan Yılmaz, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada ramazan ayının öneminden bahsetti.

Yılmaz, AK Parti'nin genç fakat Türkiye'nin en köklü partisi olduğunu savunarak, "Bir yönüyle bakarsanız asırlar ötesine giden temelleri var. Çok geniş bir coğrafyada, çok köklü bir tarihten gücünü alan bir partidir. Diğer taraftan nesiller boyu yapılmış mücadeleler sonucu oluşmuş bir parti. Türkiye'nin birikimini yansıtan bir parti. Rahmetli Menderes'i anlamadan, rahmetli Özal'ı düşünmeden, rahmetli Necmettin Erbakan'ı anmadan AK Parti'yi de anlamamız mümkün değil. Dolayısıyla bu parti bir taraftan genç görünüyor ama bir taraftan da büyük bir birikimi üzerine konumlandıran ve böyle yükselen bir parti. Bu vesileyle bu kutlu davaya hizmet etmiş herkesi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum."

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini kaydeden Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi.

30 Mart seçimlerini büyük bir zaferle geride bıraktıklarını ve 10 Ağustos'ta yeni bir seçim olduğunu hatırlatan Yılmaz, " Türkiye'yi çok farklı bir noktaya taşımak, çok farklı bir güce ulaşmasını sağlamak ve içeride demokrasimizi daha da derinleştirmek istiyoruz. Çözüm sürecini Allah'ın izniyle tamamlamak ve şiddeti, bu kavgayı ülkemizin gündeminden tamamen düşürmek istiyoruz. Ekonomisi çok daha fazla büyütmek, ekmeğimizi çok daha fazla büyütmek ve sosyal adaleti, sosyal politikaları arttırarak büyüyen ekmeğimizi adaletli bir şekilde toplumumuza yansıtmak istiyoruz. Dünyada, bölgemizde yaşanan birçok olaya daha etkili bir şekilde müdahil olmak istiyoruz. ve mazlumların yanında, haksızlığa uğramışların yanında çok daha güçlü bir Türkiye olarak durmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kim kendine güveniyorsa er meydanına çıksın"

Güçlü Türkiye olma anahtarının 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğunu belirten Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle halkımız doğrudan cumhurbaşkanını seçecek. Çok şükür 2007 yılında biz parlamenter olarak çok değerli cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül Bey'i seçtik ve çok da başarılı bir cumhurbaşkanı oldu. Ama bu sefer bazı yenilikler var. Artık parlamento seçmesin diyoruz. Abdullah Bey'in seçilmesinde yaşananları hepiniz hatırlıyorsunuz. 367 krizini, ülkenin nasıl istikrarsızlıklara sürüklendiğini hepiniz hatırlıyorsunuz. İşte biz bir daha böyle istikrarsızlıklar olmasın, bir daha birileri gelip karışmasın vesayetçi sistem Türkiye'ye rota çizmesin diye yönetimi değiştirdik ve referandumda da halkımız bunu onayladı. Bundan sonra artık kimse 367'lere sığınamayacak. 'Halep oradaysa Arşın buradadır' diyoruz. 'Kim kendine güveniyorsa bu er meydanına çıksın' diyoruz. Milletin önüne çıksın boy göstersin, kendisini millete anlatsın, 'milletimizin takdiri başımızın gözümüzün üzerinedir' diyoruz."

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda seçileceğine inandığını ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz inanıyoruz ilk turda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı ama ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak devletimizin başına geçecek İnşallah. Böylece devlet ile millet tam anlamıyla kucaklaşmış olacak. O eski yapı, eski Türkiye bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömülmüş olacak ve yeni Türkiye bütün kurumlarıyla, bütün zihniyetiyle çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Bu yeni Türkiye ile 2023'e gideceğiz. Bu yeni Türkiye ile 2053'lere gideceğiz. Belki biz görmeyeceğiz, torunlarımız görecek ama bu yeni Türkiye ile 2071'lere doğru gideceğiz İnşallah."

İftar programına AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun ve diğer partililer katıldı. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title