Haberler

Kalifiye Eleman İçin Gto'dan İki İşbirliği Protokolü

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile yaptığı işbirliği çerçevesinde lezzet ustaları yetiştirirken, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (GSMMMO) ile yaptığı protokol ile de işgücü piyasasına birçok alanda ara eleman sağlayacak.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile yaptığı işbirliği çerçevesinde lezzet ustaları yetiştirirken, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (GSMMMO) ile yaptığı protokol ile de işgücü piyasasına birçok alanda ara eleman sağlayacak.

GTO ile GAÜN arasında imzalanan protokol ile Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi Bölümü ve Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri adeta birer intörn gibi sahada kendilerini yetiştirip, birer 'Lezzet Ustası' olacak.

GASTRONOMİ GAZİANTEP'İN KİMLİĞİDİR

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Eyüp Bartık, gastronomi kültürünün Gaziantep'in kimliğini yansıttığını ve sektör olarak gelecek vaat ettiğini belirtti. Bu kültürün kurumsallaşması için sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamakta zorlandığını dile getiren Bartık, "Bu sorunun çözümüne üniversite sanayi işbirliği ile katkı sağlamak istediğimiz için bu projeyi başlattık. Lezzet Ustaları Yetişiyor Projesi sayesinde GAÜN öğrencilerinin hem hizmet sektöründe pratik yapabileceklerini hem de Gaziantep gibi dünyaca ünlü bir mutfağın inceliklerini öğrenecekler" dedi.

Bartık'ın ardından konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun da bugüne kadar GTO ile güzel çalışmalar yaptıklarını ve işbirliklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Coşkun, "Şehirdeki odalarla, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapma noktasında üniversitemiz bir kararlılık gösteriyor. Çünkü bölgeye, şehrimize hatta ülkemize bu anlamda kendi kapasitesinde, kendi şahsındaki ürettiği bilgiyi paylaşmak noktasında bir anlayışa sahip. Bu bağlamda Ticaret Odamızla bugüne kadar çok güzel işler yaptık. Bundan sonra da bu işbirlikleri devam edecek. Sayın başkanımızın bu konudaki gösterdiği anlayış ve karşılıklı işbirlikleri ve kararlılık bizim için de sevindirici. Biz Ticaret Odası ile bugün de yeni bir eğitim protokolü imzalayacağız" şeklinde konuştu.

GTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Sorumlusu Uğur Acıoğlu ise proje kapsamında GAÜN Gastronomi Fakültesi ve MYK Aşçılık Programı öğrencilerinin bir intörn gibi çalışacaklarını belirterek şu bilgileri verdi:

"Öğrencilerimizi yöresel yemekler, cafe, fast food gibi uzmanlaşmak istedikleri alana göre üye işyerlerimize yönlendireceğiz. Haftada 3 gün tam zamanlı olarak çalışacaklar. Proje kapsamında öğrencilere verilecek günlük 30 TL yevmiye, 2,5 TL yol ücreti, sigorta, yemek ve iş elbisesi işveren tarafından karşılanacak."

GSMMMO İLE MESLEKİ İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROTOKOLÜ

Bartık, GTO ile GSMMMO ile yapılan Mesleki İşbirliğinin Geliştirilmesi Protokolünün muhasebe, pazarlama, bankacılık, finans, maliye, hukuk gibi alanlarda Gaziantep işgücü piyasasındaki açığı kapatmak için gerekli çalışmaları yapmak üzere imzalandığını belirtti.

"İlimizde muhasebe, pazarlama, bankacılık, finans, maliye, hukuk, dış ticaret gibi alanlarda ara eleman ihtiyacı mevcut" diyen GTO Başkanı Bartık sözlerini şöyle sürdürdü:

"GTO tarafından bu ihtiyaca yönelik yürütülecek projeler çerçevesinde verilecek eğitimlerde Gaziantep SMMM Odası ile işbirliği yapacağız. SMMM'nin Oda üyelerinden, akademisyenlerden ve çeşitli Kurum ve Kuruluşların yöneticilerinden oluşturduğu eğitim kadrosundan faydalanacağız."

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay ise GTO ve GAÜN ile güzel bir birliktelikleri olduğunu ve imzalanacak olan protokol sayesinde bu birlikteliğin devam edeceğine dikkat çekerek, "Gaziantep SMMM Odası olarak uzun yıllardır bu mesleği icra eden kişilere daha doğrusu Ticaret ve Sanayi erbaplarına ön muhasebe elemanı, ara meslek elemanı dediğimiz eleman yetiştiriyoruz. Ticaret Odasıyla ve Üniversite ile bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliği devam ettirmek adına böyle bir protokol imzalayacağız. Üniversitemizin Gaziantep'teki ve Türkiye'deki başarısı ortada. Ticaret Odamız da yeni bir ivme kazandı. Bu manada bizler de işbirliği adına ön muhasebe meslek elemanı, dış ticaret gibi konularda odamızın eğitmenleri ile beraber sanayicimizin iş adamlarımızın verilen pilot hizmetler ve destek manasında da beraber çalışacağız" diye konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından işbirliği protokolü imzaları atıldı ve imza protokolü toplantısı sohbet havası içerisinde sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title