Haberler

Kadınlar Gününe Özel Sergi

Konak Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Sergisi, Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sanat severler ile buluştu.

Konak Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Sergisi, Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sanat severler ile buluştu. Çeşitli dallardan 30 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu sergide birbirinden farklı eserler sergileniyor.

Fotoğraf, resim, seramik, heykel, tekstil ve dokuma gibi alanlardan sanatçılar eserlerinde kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, daha barışçıl bir dünya dilediler. Her sanatçı kendi alanı doğrultusunda ürettiği eserlerle bu yıl da kadınların seslerini sanatla duyurdular. Sergiyi sanatçılarla birlikte açan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan 8 Mart'ın toplumsal bir dayanışma günü olmasına vurgu yaparak; bugünün toplumun tamamı tarafından benimsenmesi gerektiğini ifade etti. Bugünün sadece kadınlar günü olmadığını söyleyen Başkan Tartan, "8 Mart emeğin, dayanışmanın, şiddete karşı gelmenin de günü. Kadınların başlattığı bu değere kadın, erkek; hep birlikte sahip çıkmalıyız" dedi. Tartan, tarih boyunca ortaya çıkan güzelliklerde kadınların büyük katkısı olduğunu dile getirerek, özellikle İzmir'den pek çok kadının Türkiye'de farklı alanlarda öncülük ettiğini söyledi. Başkan Hakan Tartan'ın sanatçılara çiçek takdim ederek teşekkür ettiği Dünya Emekçi Kadınlar Günü Sergisi 8 Nisan'a kadar Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyarete açık olacak.

Sergide eserleri bulunan sanatçılar: "Tuna Doğan, Mehlika Korol, Kadriye Kantık, Hülya Yalçın, Perihan Duran, Sema Barlas, Lale Temelkuran, Filiz Pelit, Selma Öğünç Demir, Sema Okan Topaç, Fırat Neziroğlu, Soner Göksay, Sabit Baytan, Mehmet Aslan, Öznur Enes, Mustafa Bulat, Gültekin Yıldız, Ali Açıkalın, Faden Suzan Kutsin, Cemal Tahsin Susam, Tülay Çelikel, Demet Barlas, Tayfun Kocaman, Aykut Fırat, Oğuz Yıldız, Sezin Haşıcı, Gülperi Çelik Yıldız, Serap Bulat, Mehmet Çelik,Ayşe Temizel."

(AE)

10.03.2013 11: 20: 39

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tartan Güzelyalı Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title