Haberler

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması

Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Gündoğdu, "Kadın tarlada üreten, evini yöneten ve ailesini besleyendir."

Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Gündoğdu, "Kadın tarlada üreten, evini yöneten ve ailesini besleyendir. Kadın toplumun sigortası ve sosyal hayatın harcıdır." dedi.

Gündoğdu, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" il finalinde yaptığı konuşmada, Anadolu kadınının tarım sektöründeki önemine değindi. "Tarım, ülkemiz için nasıl önemli ve vazgeçilmez bir sektör ise kadınlarımız da bu sektörü omuzlayan vazgeçilmez unsurdur." diyen Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Gerek dünyada, gerekse de ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsalda yaşayan hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kadınlar oynamaktadır. Özellikle son yıllarda erkek nüfusun tarım dışı alanlara yönelmesi, tarımda kadının işlevini daha da artırmıştır. Tarım sektörü ekonomimizde önemli bir yer tuttuğu gibi, halen ülkemiz iş gücünün yüzde 35'ini istihdam etmektedir. Bu iş gücünün yüzde 60'ından fazlasını da kadınlar oluşturmaktadır."

Tarlada, bağda, bahçede çalışan ve üreten kadının, bununla birlikte ev işlerini yerine getirip, çocuklarını da yetiştirerek çok zor görevlerin altından kalktığına dikkat çeken Gündoğdu, "Kısaca kadın tarlada üreten, evini yöneten ve ailesini besleyendir. Kadın toplumun sigortası ve sosyal hayatın harcıdır. Bugün iş hayatında, siyasette, sanatta ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlenmekle birlikte Türk Kadınının henüz hak ettiği yerin çok uzağında olduğu da bir gerçektir. Tüm gayretler ise bu manada kadınımızı hak ettiği yere getirmek içindir." diye konuştu.

Daha sonra kuralar çekilerek bilgi yarışmasına geçildi. Jüri önünde tarım sektörüne ilişkin yöneltilen 15 soruya doğru cevap vermek isteyen kadınlar kıyasıya yarıştı. Yarışma sonunda Türkoğlu ilçesinden Fatma Yasemin Sarı birinci, Elbistan ilçesinden Ayşegül Kök ikinci ve Çağlayancerit ilçesinden Zahide Bulur üçüncü oldu.

Yarışmaya KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Temizkan, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topçuoğlu, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç ve çok sayıda çiftçi katıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gündoğdu Kahramanmaraş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title