Haberler

'kadıköy'ün Herodot'u' Müfid Ekdal İçin Anma Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Tarih araştırmacısı ve doktor Müfid Ekdal, ölümünün 8. yılında Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Anma programında Dr. Müfid Ekdal’ın Kadıköy Belediyesi Yayınları tarafından yeniden baskısı yapılan 'Saklı Hikayeleriyle ve Resimleriyle Kadıköy Sokakları' adlı kitabı da ilk kez okuyucuyla buluştu.

Tarih araştırmacısı ve doktor Müfid Ekdal, ölümünün 8. yılında Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Anma programında Dr. Müfid Ekdal'ın Kadıköy Belediyesi Yayınları tarafından yeniden baskısı yapılan 'Saklı Hikayeleriyle ve Resimleriyle Kadıköy Sokakları' adlı kitabı da ilk kez okuyucuyla buluştu.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin eski başhekimlerinden, hayatını hekimliğe ve Kadıköy tarihi üzerine araştırmalara adamış, yazdığı kitaplarla "Kadıköy'ün belleği" haline gelmiş Dr. Müfid Ekdal için ölümünün 8. yılında anma töreni düzenlendi.

Kadıköy Belediyesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi'nden gerçekleştirilen anma etkinliğine, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, gazeteci-yazar Prof. Dr. Barış Doster, Dr. Müfid Ekdal'ın oğlu Oral Ekdal; kızı Meral Akdikmen ile aile yakınları ve birçok Kadıköylü katıldı.

Ekdal Ailesi tarafından yayın hakları Kadıköy Belediyesi Yayınları'na bağışlanan Dr. Müfid Ekdal'ın 'Saklı Hikayeleriyle ve Resimleriyle Kadıköy Sokakları' adlı kitabı da ilk kez bu programda okuyucuyla buluştu. Kadıköy Belediyesi'nin ayrıca Ekdal'ın diğer tüm kitaplarını da gözden geçirilmiş yeni baskılarıyla yayınlamaya hazırlandığı belirtildi.

Programda Ekdal Ailesi adına bir konuşma yapan Dr. Müfid Ekdal'ın oğlu Oral Ekdal, 'Saklı Hikayeleriyle ve Resimleriyle Kadıköy Sokakları' adlı kitabın Kadıköy Belediyesi Yayınları tarafından yeniden yayınlanmasından dolayı yaşadığı mutluluğu paylaştı. Ekdal, "Belediyenin buna sahip çıkmasına biz ailesi olarak gerçekten çok sevindik. Kadıköy Belediyesi söz verdiği üzere babamın tüm kitaplarını dizgisini, yazısını, resimlerini yeniden hazırlayarak teker teker basacak. Bugün ilk olarak basılan Kadıköy Sokakları takdim edildi. Tekrar belediye başkanımız Sayın Şerdil Dara Odabaşı'na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da  "Kadıköy'ü Kadıköy yapan Kadıköylülerdir. Kentine sahip çıkan, kentinin her milimetrekaresini korumaya çalışan ve kentini geçmişten geleceğe taşıyan, anlatan Kadıköylüler.  Bu Kadıköylülerin en başında da Müfid Ekdal geliyor. Bizim ona sahip çıkmamız, onun yazdıklarını tekrar ortaya koymamız bizim Kadıköylülere, Kadıköy'e bir borcumuzdur" dedi. Ekdal Ailesi'ne de teşekkür eden Odabaşı, "Tüm kitapların yayın haklarını sahip çıkmamız için Kadıköy Belediyesi'ne verdiler. Biz de bu güvene layık olmaya çalışacağız. Müfid Ekdal'ın tüm kitaplarını yeniden basıp yayınlayacağız, onun mirasını geleceğe taşıma görevini elimizden geldiğince hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Anma programı, Dr. Müfid Ekdal'ın İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'ne bağışladığı fotoğraf koleksiyonu ile ilgili gerçekleştirilen sunum ve TV Kadıköy Youtube kanalının hazırladığı Kadıköy'ün Herodot'u Dr. Müfid Ekdal Belgeseli'nin gösteriminin ardından sona erdi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Haydarpaşa Numune Hastanesi Şerdil Dara Odabaşı Kadıköy Belediyesi Kadıköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title