Haberler

İzmir yerel haberi: Seferihisar'daki Söyleşiler İlgi Gördü

Güncelleme:

İzmir yerel haberi... Seferihisar Belediyesi'nin düzenlediği “Türkiye 2. Yüzyıla Hazır mı” söyleşilerinde bu hafta “İlk Yüzyılda Büyük Taarruz ve Mavi Vatan Jeopolitiği” tartışıldı. E. Tümamiral Cem Gürdeniz, Dr. Volkan Özdemir ve gazeteci Hasan Erel’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Sığacık Kaleiçi’nde yapıldı. Moderatörlüğünü gazeteci Çiğdem Akdemir’in yaptığı söyleşi büyük ilgi görürken konuklar Türkiye’nin geçmişten günümüze jeopolitik durumunu tartıştı.

Seferihisar Belediyesi'nin düzenlediği "Türkiye 2. Yüzyıla Hazır mı" söyleşilerinde bu hafta "İlk Yüzyılda Büyük Taarruz ve Mavi Vatan Jeopolitiği" tartışıldı. E. Tümamiral Cem Gürdeniz, Dr. Volkan Özdemir ve gazeteci Hasan Erel'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Sığacık Kaleiçi'nde yapıldı. Moderatörlüğünü gazeteci Çiğdem Akdemir'in yaptığı söyleşi büyük ilgi görürken konuklar Türkiye'nin geçmişten günümüze jeopolitik durumunu tartıştı.

Türkiye'nin dört bir tarafında deniz yetki alanlarını ve bu alanların önemini vurgulayan "Mavi vatan" kavramını gündeme taşıyan E. Tümamiral Cem Gürdeniz, söyleşide açık ve net mesajlar verdi. "Artık Türkler denize çıktı geri dönmeyecek. Türk dünyası adına daha da ileri gidecek" diyen Tümamiral Gürdeniz, tarihte de Türklerin Anadolu yarımadasına itilmeye çalışıldığını söyledi.

"TÜRKİYE TAMPON DEVLET DEĞİL"

Türkiye'nin denizlerdeki gücünün önemini de vurgulayan E. Tümamiral Cem Gürdeniz, tarihte Lloyd George'un isteğinin Türkleri Orta Asya'ya ve Asya steplerine geri göndermek olduğunu ama nasıl hezimete uğradığını anlattı.

Atatürk'ün 1 Eylül'de verdiği "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz" emri ile Türklerin yazdığı destanı örneklerle paylaşan Gürdeniz, "Biz denize aitiz. Anadolu deniz medeniyetleri üretmiştir. Oğuz Türklerinin kurduğu son medeniyet işgale en büyük yanıtı vermiştir. Yunanistan'ın en büyük hatasını bugün de denizlerdeki tavrı ile tekrarlıyor" dedi.1946'dan sonra Türkiye'nin tekrar tampon devlet yapıldığının altını çizen Gürdeniz "Türkiye'nin 21. yüzyılda artık ben tampon devleti değilim. Türk dünyasının bağımsız, denizlere engelsiz çıkan bir yarımada olarak deniz ve denizci devletiyim deme zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Sevr haritasının halen gündemde olmasının kabul edilir bir tutum olmadığını vurgulayan E. Tümamiral Cem Gürdeniz, "Türkiye'yi kıtaya iten, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e erişimini engelleyen, Yunanistan'ın 12 milini kabul eden, Güney Kıbrıs'ın Yunanistan'ın ekonomik bölgesi olduğunu savunan rezil bir harita var. Bu haritaya karşı mavi vatan bir manifestodur. Artık Türkler 21. Yüzyılda denize çıktı geri dönmeyecek. Türk dünyası adına daha da ileri gidecek" diye konuştu.

Dr. Volkan Özdemir ise Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada insanlık tarihi açısından önemini, yurtdışında Atatürk'ü nasıl gördüklerini araştırdığını belirterek, "Dışardan bakmakla içeriden yaşamak farklı. Atatürk'ü dünya tarihinde önemli kılan özellik mazlum devletler için Atatürk'ün bağımsızlık savaşlarının öncüsü olmasıdır" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Volkan Özdemir Cem Gürdeniz Mavi Vatan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title